KILIÇDAROĞLU, KAMYON ŞOFÖRLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sanayi Odası'nın ardından Ticaret Odasını ve Kamyon Garajı'nı ziyaret etti. Burada ilgiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, kamyon şoförleriyle tek tek tokalaşıp sorunlarını dinledi.
Siyasetçinin, siyaseti zenginleşme aracı olarak kulanmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Siyasetçi yolsuzluğa buluşmayacak. Siyasetçi temiz adam olacak. Temiz adam olacak ki, ülkeye hizmet etsin ve vatandaşı düşünsün. Temiz bir Türkiye'yi yeniden inşa edebiliriz. Çok bölündük, parçalandık, kamplaştık. Birbirimize farklı bakmaya başladık. Neden bunları yapıyoruz. Herkesin etnik kimliğine saygılıyım. Herkesin inancına saygılıyım. Herkesin etnik kimliği ve inancı kendi şerefidir. Ne inancı, ne kimliği, ne kimliği siyasette kullanmadım ve bunları kullanmak doğru değildir. Siyasetin görevi vatandaşın derdini çözmektir. Vatandaşın derdini çözemiyorsanız, sorun yaratıyorsunuz demektir. Ben sorun yaratmak istemiyorum. Temiz ve güzel siyaset büyük, güzel ve mutlu Türkiye. Böyle bir yapıyı oluşturacağız. Bunun yolu birlikten ve beraberlikten geçer'' dedi.
KILIÇDAROĞLU İLE ŞOFÖR DİYALOĞU
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından şoförler sorunlarını dile getirdi. Bu sırada şoför Mehmet Emin Kart, 1968 yılından bu yana sürüc ü olduğunu belirtmesi üzerine, Kılıçdaroğlu yanına çağırıp, mikrofonu verip konuşmasını istedi. Kart, kamyoncuların İstanbul'a giriş- çıkış yaparken sorgunlar yaşadığını ve maddi sıkıntılar çektiğini anlattı.
Daha sonra Kılıçdaroğlu, ''Mehmet Emin kardeşime bir kutu armağan edeceğim'' dedi. Şoför Mehmet Emin Kart da, teşekkür ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu da, ''Ama umuda kapılıp da, içinde dolarlar var sanma'' dedi. Kart da, ''Eğer beni alırsanız. Mehmet Emin Kart'ı getirin derseniz. Ben kesinlikle bir oyum varsa onu da vermem size. Ben menfaat beklemiyorum. Ben o kutuyu biliyorum'' diye konuştu.
''YATA MAZOTU SIFIR VERGİ''
Kamyoncuların mazot fiyatlarının indirilmesi talebi üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''Mazotu indirmem için beni iktidara getirmeniz lazım. İktidara getirin söz mazot iner mi, inmez mi göreceksiniz. Elin oğlunun yatına mazotu indirirsin de, kamyonun mazotunu niye indirmiyorsun. Biz bunları biliyoruz. Turistik gezi yapan yata mazotu sıfır vergiyle vereceksin, kamyoncu esnafı gecesi, gündüzü yok, 24 saat çalışıyor, ona dünyanın en pahalı mazotunu vereceksin. Yüzde 60-70'i vergi olacak.''
Bir şoförün mazotu indirmek için kaynak sorması üzerine formüllerini açıklayan Kılıçdaroğlu, ''Fransa'dan, İngiltere’den mazotu pahalı kullanıyorsunuz. Kaynak soran, ben eski maliyeciyim. Uzun yıllar vergi yasalarını yaptım. Var mı? Son yolsuzluğa bakın, 742 milyar. Bütün kamyonculara 15 sene bedava mazot dağıtırsınız bununla. Yani bu bilinmeyen şey değil. Pırlanta da vergi var mı? Yok. Niye yok'' dedi.
Bir şoförün 'O zenginin başkanım' demesi üzerine Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''O zaman size bir görev düşüyor. Akşam eve gidersek hanımlara birer pırlanta alın. Nasıl olsa vergisiz. Ben biliyorum, o nedenle pırlantadan vergi almıyorsun. Mazottan alıyorsun. Türkiye’nin yeni bir ekonomi politikasına ihtiyacı var. Türkiye yeni ekonomi politikasını üretim ve hizmet üzerine endekslemeli.''