CHP LİDERİ GÜNÜ BURDUR’DA TAMAMLADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim çalışmaları için Afyonkarahisar’dan başladığı günü Burdur’da tamamladı.
Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur’da ilk olarak Ak Parti’den belediye başkanlığını alan CHP’li Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na belediye girişi ve çıkışında Burdurlular sevgi gösterisinde bulundu. CHP Lideri ziyaretin ardından belediyenin kapalı pazar alanında düzenlediği iftar yemeğine katıldı. CHP Lideri, belediye binasından iftarın düzenlediği yere yürüyerek geçti, bu sırada Burdurluları selamladı.
‘ARADA BULUP TOKAT ATMAMASI LAZIM’
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmasına, 'Nasıl bir cumhurbaşkanı?' sorusunun cevaplarını vererek başladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığını tanımlarken, "Öfke dilini kullanmaması lazım. Yumuşak, güzel bir dille vatandaşlarına sevgi ve saygıyla yaklaşırken, bütün yurttaşlarını severken birilerini arada bulup tokat atmaması lazım” diye konuştu.
HUZURUN VE BARIŞIN ADRESİ OLACAK
Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarmanın kendisi için onur olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Biz bir partiye genel başkan seçmiyoruz. O al bayrağı temsil edecek. Benim bayrağımı temsil ediyorsa onun parti üyesi olmasını arzu etmem” dedi.
İhsanoğlu için kendi partisi içinden "Bizim partiden değil" itirazlarının yükseldiğini kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Ben de biliyorum. İstiyorum ki, 76 milyonun rahatlıkla ‘İşte benim cumhurbaşkanım’ diyebileceği bir kişi olsun. Ortadoğu’da ve Arap dünyasında yeniden itibar kazanmak istiyorsak Ekmelleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmalıdır. Nokta” diye konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu seçildiği takdirde huzurun ve barışın adresi olacağını söyledi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Burdur’dan ayrıldı ve Süleyman Demirel Havalimanı’nda kendisini bekleyen özel uçakla Ankara’ya hareket etti.

FOTOĞRAFLI