Adem GÜNGÖR/ARTVİN, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geceyi geçirdiği Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda, gazetecilerin soruları yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmaların montaj olmadığını herkesin bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın ses kayıtlarını ya da telefon kayıtlarını yayınlamasını istedik. Bu yayınlandığı zaman göreceksiniz ki, Erdoğan'ın oğluyla yaptığı bütün görüşmeler doğru" dedi.
Artvin’de dün partisinin düzenlediği mitingde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, geceyi CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın Kafkasör Yaylası'ndaki evinde geçirdi. Bu sabah Hopa'ya gitmek için evden ayrılırken partililerle hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
'OĞLUYLA YAPTIĞI BÜTÜN KONUŞMALAR DOĞRU'
Bir gazetecinin, "Sayın Başbakan oğluyla arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarının montaj olduğunu iddia etti ve muhalefet liderleri için de benzer kayıt hazırlayacaklarını, böylece teknolojinin ne noktaya geldiğini gözler önüne sereceklerini söyledi. Bundan hareketle Balyoz ve Ergenekon davalarındaki delillerin tartışmaya açılıp açılmaması konusunda neler düşünüyorsunuz?"  sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Erdoğan'ın konuşmalarının montaj olmadığını bütün dünya biliyor. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın ses kayıtlarını ya da telefon kayıtlarını yayınlamasını istedik. Bu yayınlandığı zaman göreceksiniz ki, Erdoğan'ın oğluyla yaptığı bütün görüşmeler doğru. Onu yayınlamıyorlar. Bizimle ilgili ses kaydı oluşturabileceğini söylüyor. Oluştursun, ben oğluma telefon ederken, 'Oğlum, evdeki paraları sıfırlayın mı' diyeceğim? Bunu söylediğim zaman kargalar bile güler. Ev orada, gelsin ispat etsin. İspat etmeyen namerttir. Ama o kendi ağzıyla, kendi sözüyle 2 günde 5 kez konuşarak paraları sıfırlamak istiyor. Bunlar bir gerçek. 'Oğlum evde ne var, ne yok?' diye sorarken herhalde bu bir montaj değildi."
DEVLETİN BÜTÜN KURUMLARINI ALT ÜST ETTİLER
Balyoz ve Ergenekon davalarıyla ilgili delillerin sahteliğinin uluslararası raporlarla ispat edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Orada masum insanların yattığını Erdoğan kendisi de söylüyor ama, ne gariptirki o davaların savcılığını kendisi yaptı. 'O davaların savcısıyım' demişti. Acaba bugün vicdan azabı çekiyor mu? O masum insanlar içeride yatıyor. Emekli olmuş Genelkurmay Başkanı’na terör örgütü kurucusu muamelesi yaptılar. Yazıktır, günahtır. Devletin bütün kurumlarını alt üst ettiler. Sadece bir kişinin hırsı yüzünden. O kişi de ne oldu sonunda, hırsızlığı ortaya çıktı. Yolsuzluğu ortaya çıktı. Yasalara uymadığı ortaya çıktı. Yargıya müdahale ettiği ortaya çıktı. İhalelere fesat karıştırdığı ortaya çıktı. O kişinin Başbakanlık koltuğunda oturmaması, bir an önce oradan ayrılması lazım."
Kılıçdaroğlu daha sonra helikopterle Kafkasör Yaylası'ndan ayrılarak Hopa’ya gitti. 

AG(TM/COŞ) (FOTOĞRAFLI)