KILIÇDAROĞLU: YA HELALE ORTAK OLACAKSINIZ, YA DA HARAMA

Sİnop'taki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Saygı değer yurttaşlarıma sesleniyorum, elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanmanızı diliyorum. Ya helale ortak olacaksınız ya da harama ortak olacaksınız. Bu kadar açık konuşuyorum. Bizim Cumhuriyet tarihinde ilk kez hükümetin devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Böyle bir şeyle Cumhuriyet tarihi ilk kez karşılaştı. Halkın iradesine güveniyorum, çocuklarını nasıl seviyorsa bizim milletimiz ülkesini de öyle seviyor" dedi.

Devlete giden, devletle muhatap olan tüm yurttaşların güler yüzlü bir devlet görmesini sağlayacaklarını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Düşünün demokrasinin temek kuralı, özgürlüklerin temel kuralı vatandaşın devletle en az muhatap olduğu alandır. Eğer her aşamada devletin baskısını hissederseniz orada özgürlük yoktur. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, o oylar ananızın ak sütü kadar helaldir. Çünkü sizi kandırdılar. 17 Aralık'ta bunların maskeleri düştü. Şimdi siz bir yabancı vatandaşının önünde devleletin sırlarını gözönüne serdiği halde sana bir şey olmaz, önlerine yatarım dediği bir bakanın olduğu partiye oy verecek misiniz? O nedenle ayın 30’unda elimizi vicdanımıza koyup sandığa o şekilde gideceğiz. Yeni bir süreci başlatmış olacağız, dayanışma, huzur, içinde yaşamının tadına varacağız ve bunu asla bırakmayacağız" diyerek şöyle devam etti:

"Yeni ses kayıtları düştü arkadaşlar uçakta gelirken gösterdiler. Alo Fatih'i arıyolar, 'sizden birini çıkarmamız lazım' diyorlar, 'Kimi çıkartalım' diyorlar. 'Biz bir haber kanalıyız diyolar efendim şimdi bayram vardı diyor Cumhuriyet Halk Partisi'nden en beceriksiz adam kim varsa onu çıkartalım' diyorlar. Hiçbir CHP'li kul hakkı ve haram yemez, şimdi bu başçalan arada bir bana sataşır arada dozu kaçırır ama ben onu ciddiye almam, adam yerine koymam."

Sayıştay raporlarına da değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Nerede Sayıştay raporları, Meclis'e gelmedi. Sayıştay raporlarının özelliği şu arkadaşlar; TBMM adına kamu harcamalarını denetleyen kurumun adı Sayıştay'dır. TBMM adına 76 milyon yurttaşın ödediği vergilerin nerelere harcandığı Sayıştay denetler, Meclis adına denetler, bütçe geldiği zamanda o denetim raporları Meclis'e gelir, milletvekilleri raporları okurlar ona göre bütçeye evet ya da hayır derler. İki dönemdir Sayıştay raporları Meclis'e gelmedi. Biz bilboardlara ilan asmak istedik, vatandaş vergisini veriyorsa iktidarda hesabını vermek zorundadır. Bizim bu reklamları panolara parasını verdiğimiz halde yayınlatmadılar. Patron dedi ki 'bana izin vermiyorlar, ben yayınlatmıyorum.' Bakın kul hakkı yemenin nerelere kadar gittiğini görün ya parasını ben veriyorum yayınlatacağım. Vatandaş görsün. Herkes vergi ödüyor. Demokrasi benim ödediğim vergiler nerelere harcandı sorusunu sorulmasıyla başlar" diye konuştu.

Miting alanında bulunan vatandaşların 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye sloganlar atması üzerine Kılıçdaroğlu, "Hep beraber Mustafa Kemal'in askerleri olmaya devam edeceğiz. Kimse endişe etmesin. Hep beraber aydınlık, Türkiye’yi kurmaya devam edeceğiz. Hiç kimse endişe etmesin. Asla ve asla umutsuzluğa yer yok. En karanlık günlerde Türkiye’yi aydınlığa çıkarttık, Şanlıurfa orada, Çanakkale orada, Gaziantep orada, İzmir orada ne olursa olsun beraber mücadele ettik. Dedelerimiz bize güzel bir Türkiye emanet ettiler. Bizim onlara karşı sorumluluğumuz biz de çocuklarımıza çok daha güzel bir Türkiye bırakacağız. Yani bir ağaç gibi tek ve hür orman gibi kardeşçe yaşayacağız" dedi.

Konuşmasının ardından Belediye Başkan adayı Baki Ergül için destek isteyen Kılıçdaroğlu, alandan ayrılarak özel uzçakla Ankara'ya döndü.

SK(MS/SSA) (FOTOĞRAF)