'AYRIL O KOLTUĞU BIRAK, YARGIDA AKLAN'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Selimiye Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan Erdoğan'a ve hükümete yüklendi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugünkü hükümet tarafından soyulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Biliyorsunuz, bunlar milletin önüne çıktılar, söz verdiler. 'Biz yolsuzlukla mücadele edeceğiz, yoksullukla mücadele edeceğiz' dediler. Söz verdiler, 'Yasaklarla mücadele edeceğiz' dediler. Biliyoruz 'Hırsız' deyince akla o geliyor. Ben de biliyorum, o nedenle söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık koltuğunda şaibeli bir adam oturamaz. Türkiye bu yükü kaldıramaz. Edirne’deyiz, güzel bir yerdeyiz. Selimiye’nin gölgesindeyiz. Bizim dinimiz de bu yükü kaldıramaz. O nedenle söylüyorum; Ayrıl, o koltuğu bırak. Adam gibi ayrıl. Adres belli, yargıya gideceksin aklanıp geleceksin, yargıya gitmiyorsan o zaman kimse kusura bakmasın. Senin unvanını halk zaten koydu. Neydi unvanı? 'Hırsız'. Bitti. Hırsızı yakalamışlar karakola götürecekler, hırsız bağırıyor 'Hayır sandığa gidelim' diye. Yahu ne sandığı kardeşim, sen aklanmak mı istiyorsun? Dünyanın bütün demokrasilerinde bir kişi suçlanırsa, yargıya gider. Adam gibi yargılanır. Geçmişte olmuştu, rahmetli Ürgüplü, onunla ilgili de bir şey söylendi. Hemen ayrıldı, istifa etti. Hemen 'Yüce divana gitmek istiyorum, aklanmak istiyorum' dedi. Yüce divana gitti aklandı, geldi. O insanların eli öpülür. Ama yargıdan korkup, şaibeyle gezip, Türkiye’de oy devşirmeye çalışanlar var."
ERDOĞAN’IN İKİ KATI AYLIĞIM OLDU
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerini sürdürerek, "Hep beraber size bir adamın kimliğini anlatacağım. O kimliği biliyorsunuz, 'Ben yırtık ayakkabıyla siyasete girdim' diyordu. Bakın, sevgili Edirneliler, 1971 yılında bürokrasiye girdim, Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı aylığın her dönem 2 katını aldım. Ondan daha fazla para aldım. Ama seçildiğim gün, mal varlığımı internet siteme koydum. Çünkü o mal varlığı benim alın terimle kazandığım mal varlığımdı. Hiçbir zaman milyon dolarlarım olmadı. Çıkıp da bana 'Sen dünyanın en zenginlerinden birisisin' demedi. Yaşamımın hiçbir döneminde harama ortak olmadım, kul hakkı yemedim, saygı gösterdim insana, siyasete saygı gösterdim, ahlaklı olmaya çalıştım" diye konuştu.
BABA VASİYETİ
Yaşamımım hiçbir anında doğruluktan ayrılmamaya özen gösterdiğini ve rahmetli babasının kendisine, "Oğlum siz doğru durun, eğri belasını bulur" diye vasiyeti olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Bakın buldular belalarını tek tek. Mersin’de çiftçiye 'Al ananı da git diyor'. Bütün annelere sesleniyorum; Böyle bir insan, halkına hakaret eden insan, Başbakanlık koltuğunda oturabilir mi? Gitmesi lazım. Sabahın köründe 08.02’de oğluna telefon ediyor, 'Oğlum şunların şunların evlerinde arama yapılıyor' diyor. Tabi Bilal oğlan yeni uyanmış daha farkında değil. 'Babacığım bir daha tekrar eder misin?' Bir daha tekrar ediyor. Arkasından ekliyor, 'Oğlum ne var ne yok' diyor. 'Sen biliyorsun o paraları sıfırla' diyor. 'Ama tek başına yapma. Kardeşini, kız kardeşini, amcanı, dayını, teyzeni çağır oturun hep beraber sıfırlayın' diyor. Şimdi Edirneliler'e soruyorum; Haram parayı sıfırlayanları sandıkta sıfırlamaya söz veriyor musunuz? Ertesi gün yine telefon açıp soruyor, 'Oğlum paraları sıfırladınız mı?' '30 milyon avro kaldı' diyor. Bir gün uğraşmışlar. Şimdi ben sadece Edirneli değil, Türkiye’de bütün çiftçi kardeşlerime sesleniyorum; 30 milyon avroyu tek başına gören bir çiftçi kardeşim var mı? En az 30 milyon avronun bir evde saklandığını hiç düşündüğüm mü? Kimin evinde saklanıyor? Başçalanın evinde saklanıyor, ondan daha büyük çalan yok çünkü. Ne diyordu, 'Büyük düşünün büyük götürün.' O da büyük götürüyor tabi. Kahramanmaraş’ta 17 lira çaldı diye bir çocuk 17 ay hapse girdi. Milyarları götürdüler hepsi serbest. O nedenle dikkatli olun. Her an cebinize bir el girebilir, o el Recep’in elidir."
MALI GÖTÜRÜYORLAR
Hazreti Muhammed’in, "İmanla yalan bir arada olamaz" sözünü hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunlar din iman edebiyatı yapıyorlar. Öbür taraftan malı götürüyorlar. O neden söylüyorum. Kim dini siyasete alet ediyorsa bilin ki o en büyük sahtekardır" dedi.
İSTİFACI BAŞKANA GÖNDERME
CHP’den belediye başkanı gösterilmeyince partisinden istifa ederek DSP’den aday olan Hamdi Sedefçi’ye de göndermede bulanan Kılıçdaroğlu, "CHP kimliği ile belediye başkanlığı yapan bütün arkadaşlara şükran borçluyum. Ama gün gelir, zaman gelir kan değişimine ihtiyaç olur. Yeni isimler gelmeli, yeni yüzler gelmeli. Hem 'Değişelim' diyoruz, hem de 'Yok ben kalacağım.' Bu olmaz. O nedenle değişimin adresi CHP’dir. Yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. İstedik ki kan değişimini Edirne’de yaşasın. Şimdi deniyor ki 'Ben falan partiden gireceğim. Kazanırsam, CHP’ye geleceğim. Yok öyle bir şey arkadaşlar. Ben şunu isterim, şunu söylemeli; 'Ben CHP’den belediye başkanlığı yaptım, bu parti bana çok şey kazandırdı. En zor günlerimde benim yanımda durdu, gelip ziyaret etti. Şimdi koltuğum altından gidince efendim ben de başka partiye geçeceğim.' Kusura bakmayın ben bunlara 'CHP’li' demem. Kimse kusura bakmasın. Buradan DP, DSP, ANAP herkese sesleniyorum; Türkiye’nin değişime ihtiyacı var" dedi.
MHP SEÇİM BÜROSUNA UĞRADI
Selimiye Meydanı'ndaki mitingin ardından Saraçlar Caddesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, esnafı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, çarşıda işyerlerine tek tek girip esnafa işlerini sordu. MHP seçim bürosundaki görevliler, "Bunlar Adalet ve Kalkınma Partisi adıyla nasıl seçime giriyorlar" sözleri üzerine, Kılıçdaroğlu, "30 Mart'tan sonra 'Kara parti' olarak girecekler" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu yolda karşılaştığı vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu ardından konaklayacağı otele geçti.
Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE, ()

LK(SS) (FOTOĞRAFLI)