CHP İKTİDARINDA HİÇBİR BAKANIN KOLUNDA 700 BİN LİRALIK SAAT OLMAYACAK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman mitinginin ardından Gaziantep'in Nizip İlçesi'ne geldi. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan partililerine seçim otobüsü üzerinde hitap etti. Alanı dolduran kalabalıktan partisinin belediye başkan adayına destek isteyen Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin zenginleşmesinin halkın fakirleşmesi anlamına geldiğini ifade ederek, alın terini çalan iktidardan hesap sormak için herkesi 30 Mart'ta sandığa gitmeye çağırdı.
Meydanda bulunan kalabalıktan atılan 'Hırsız Tayyip' sloganı üzerine Kılıçdaroğlu, "Onun unvanını siz biliyorsunuz, ben de biliyorum. Sadece Nizip, sadece Gaziantep, sadece Doğu, Güneydoğu bilmiyor, dünyanın neresine giderse gitsin az önce attığınız slogan onun yakasındadır. Ben her şeyi affedebilirim, her şeye saygı gösterebilirim, ama kul hakkı yiyene saygı göstermem, kul hakkı yiyene adam demem" dedi.
Kılıçdaroğlu bu konuşmasının ardından meydandan atılan 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı üzerine de şunları söyledi: "Elbette ki Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Sizin güzel bir türkünüz var; 'vurun Antepliler namus günüdür' diyor. CHP iktidarında hiçbir bakanın kolunda 700 bin liralık saat olmayacaktır. CHP iktidarında hiçbir bakanın çocuklarının yatak odalarında boy boy yedi kasa olmayacaktır. CHP iktidarında hiçbir bakanın çocuklarının yatak odalarında milyonlarca dolar, euro olmayacaktır. CHP iktidarında her kuruşun hesabını vermeyi namuslu görev kabul edeceğiz. Buraya aslında çay içmeye gelmiştik, ama siz korsan miting düzenlemişsiniz. 2,5 milyon genç ayın 30'unda ilk kez oy kullanacak. Size yasak getiriyorlar; internet yasağı, twitter yasağı diğer yasakları getiriyorlar. Sormayacak mısınız? 'Yasakları kaldıracağız' dediler, herşeyi yasaklıyorlar. 'Yolsuzlukları bitireceğiz' dediler, her yerden para fışkırıyor. 'Yoksulluğu bitireceğiz' dediler, fıstık üreticisi alın terinin karşılığını almıyor. Benim bir amacım, bir hedefim var; bu ülkede herkes huzur içinde yaşasın, herkes alın terinin karşılığını alsın, bu ülkede işsizlik olmasın, her evde alın teriyle kazanılmış parayla tencere kaynasın, bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, bu ülkede her anne çocuğunu sabah okula güler yüzle göndersin, sokağa çıktığımızda tanımadığımız insana bile gülerek selam vermeliyiz, bu güzel ülkede barış içinde huzur içinde yaşamak. Bunu istiyor musunuz? Öyleyse ayın 30'unda el ele, kol kola, yürek yüreğe, omuz omuza sandığa gideceğiz haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız."
O HAYASIZ ADAMA OY VERECEK MİSİNİZ?
Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyaç duyduğunu söyleyen ve isim vermeden Egemen Bağış'ın ses kaydını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları sizde, bizde biliyoruz. Temiz siyasete ihtiyacı var ülkenin. Halka hesap veren siyasete ihtiyaç var. Alın terine değer veren siyasete ihtiyaç var. Onun için hepimiz elimizi vicdanımıza koyup düşünelim. Allah'ın kelamıyla dalga geçen bir siyasal iktidara oy verecek miyiz? 'Ben her cuma bir ayet sallıyorum' diyerek telefonda konuşan o hayasız adama hala oy verecek miyiz? Oy vermeyeceğiz" dedi.
CHP'ye oy versin vermesin kimse arasında ayırım yapmayacaklarını ve herkesi kucaklayacaklarını anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde 53 kadın belediye başkan adayı, 500'ün üzerinde de kadın belediye meclis üyesi adaylarının bulunduğunu ifade ederek, kadın ve gençlerden daha fazla siyasette yer almalarını istedi.

Metin İLİKSOY/ NİZİP,(Gaziantep),()

Mİ (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)