CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet içinde örgütlenen çeteyi görmek istiyorsa, bakanlar kurulunu toplarsın orada çeteleri görürsün. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan en büyük yolsuzluk. Bu kul hakkı operasyonu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını arama operasyonu. Bakanların yolsuzluklara bulaşacak, çocukları göz altına alınacak Senin yaptığın ilk iş polis şeflerini görevden almak oluyor. Arınç, bir açıklama yapıyor: 'Bir İçişleri bakanının oğlunun göz altına alındığını basından öğrenmesi kadar acıklı ne olabilir' diye. Daha acıklı olan o bakanın hala o görevde kalmasıdır. Hukukun üstünlüğü diye bir kavram var kişiler bir başkasının güvencesi olamaz" dedi.

"ÇETE SENSİN ÇETE LİDERİ DE SENSİN"

Deniz Feneri operasyonu öncesişnde haber verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Deniz Feneri operasyonu yapılıyordu. Dönemin içişleri bakanı Beşir Atalay ki biz ona köstebek bakan diyoruz. Deniz Fenerinin İstanbul'da büroları basılacaktı, arama yapılacaktı. Onun özel kaleminden özel koruması haber verdi. Aramalardan bir sonuç çıkmadı. Bana haber verin ben önlem alayım diyor. Çete sensin çete lideri de sensin. Ülkeyi bu hale getirdin" diye konuştu.

"BAKANLAR KOLTUKLARINDA ÇOCUKLARI GÖZ ALTINDA"

Kılıçdaroğlu, "Bakanlar koltuklarında, çocukları göz altında devletin bütün gücünü kullanarak yolsuzlukları kapatmaya çalışıyorlar. 76 milyon yurttaşımıza sesleniyorum sizin vergilerinizin hortumlanmasına izin vermeyiniz. Din iman edebiyatı yapıp köşeyi dönenleri unutmayınız. Sen o bakanları hala orada neden tutuyorsun? Tutuyorsan sen de o yolsuzluğun bir parçasısın. Ar damarı çatlamış birisi halkın yüzüne bakmaktan korkmaz. Hala koltukları işgal ediyorlar. O koltuklar babalarının malı değil. Sana oy veren milyonlara saygı gösteriyorsan o koltuklardan derhal ayrılmalısın" dedi.

"BAKANLAR DEĞİŞTİRİLMEZ İSTİFA EDER"

Bakanlar kurulundaki revizyona ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "İsterse bakanlar kurulunun tamamı gitsin. Yolsuzluğu savunan, yolsuzluk dosyalarını kapatmaya çalışan bir başbakanın Türkiye'ye vereceği hiçbir şey yok. Savcılara engel getiriliyor. Polis şefleri görevden alındı. Ne yaptı bu insanlar? Yasaların gereğini yaptılar. Savcılar engellenmeye çalışılıyor. Biz bu olayı takip ediyoruz. Bakanlar değiştirilmez, bakanlar istifa etmek zorundadır. Bu kışta evine kömür ekmek götürmeyenler var. Bunlar dolarları mezarlarıyla öbür dünyaya mı götürecekler. Birileri bunu hesabını sormayacak mı? Neden bana haber vermediniz diyor? Hırsıza önceden haber verilir mi?" diye konuştu.