Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN- Cafer ELMAS/ BİLECİK, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilecik'teki mitingde yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek "Zorla Türkiye'yi savaş sokmak istiyor. 'Ben acaba kahraman olur muyum' diye? Bütün Türkiye duysun, bütün dünya duysun 'Hırsızdan kahraman çıkmaz'" dedi.
Helikopterle Bilecik Organize Sanayi Bölgesi'ne inen Kılıçdaroğlu, daha sonra seçim otobüsüne binerek kentte tur atıp mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Kılıçdaroğlu alana gelmeden önce Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen ses kayıtları miting alanına dolduran kalabalığa ekrandan dinletildi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu mitingde ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri olan coşkulu kalabalığa hitap etti. Siyasette siyasetçi zenginleşirse halkın fakirleşeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Siyasetçinin zenginleşmemesi lazım, halkın zenginleşmesi lazım. Siyasete atıldığım gün mal varlığımı internet siteme koydum. CHP Genel Başkanı olduğum mal varlığımı CHP internet sitesine koydum. Bütün mal varlığım, benim alın terimin karşılığıdır. Çalmadım, çırpmadım, kul hakkı yemedim. İnsanının hakkını gasp etmedim. Bütün mücadelem hayatım boyunca hep iyi hizmet vermek oldu."
AHLAK AYNI ZAMANDA ADALET DEMEKTİR
Temiz siyasetten yana olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset olsun. Ahlaklı siyaset olsun. Ahlakı unutmayın, ahlak çok çok özlü bir kavramdır. Bütün inançların, bütün dinlerin ortak alanı ahlaktır. Ahlak aynı zamanda adalet demektir. Adalet milletin vicdanı demektir. Bir düşünür derki adalet kutup yıldızı gibidir yerinde sabit durur ama bütün kainat onun etrafından döner. Adalet kaldı mı bizim memleketimizde? Adalete güven kaldı mı? O zaman yapacağımız bir şey var, adaleti yeniden tesis edeceğiz. Güçlü bir devleti yeniden tesis edeceğiz" diye konuştu.
BAŞBAKANLIK KOLTUĞU HİZMET ET DİYE VERİLMİŞ
Konuşmasında sık sık Başbakan Erdoğan'ı eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
"Devlet baskıcı olmaz. Siyasi partiler 4 yıl süreyle devleti yönetmek üzere gelirler. Devlet olmak için gelmezler. Ama bu parti Başbakanlık koltuğunda oturan zat, 'Ben devletim' demeye başladı. Ben devletim her dediğimi yaparım. Sen devlet değilsin. Sen bir siyasal iktidarın genel başkanısın. Sana başbakanlık koltuğu verilmiş, millete hizmet et diye. Köşeyi dön diye değil. Oğluna ailene servetleri kazandır diye değil. Kul hakkı ye diye değil. Tüyü bitmemiş hakkını ye diye seni o koltuğa getirmediler. Sen oraya bu ülkeye temiz siyaseti getir diye verdiler. Onun için verdiler sana. Ne dedin 'Bana oy verin size ', 'Hırsız Tayyip Erdoğan' Sizler böyle slogan atıyorsunuz o da benim hakkımda tazminat davası açıyor. Niye açıyor? Acaba Kılıçdaroğlu'nu korkuturum mu diye. Bileciklilere sesleniyorum. Allah aşkına ayakkabı kutusundan korkan adamdan korkulur mu? gençlerin attığı tweetten korkan adamdan korkulur mu? Ben korkmam. Benim veremeyecek hesabım yoktur. Korkakların hesabı vardır. Verilmeyecek hesapları vardır. Kul hakkı yiyenlerin korkuları vardı. O nedenle diktatörler en büyük korkaklardır. Topluma baskı kurarlar. Toplum gerçekleri öğrenmesin diye. Biz özgürlükten yanayız. Bakın özgürlük mühre kaldı. Yarın gideceksiniz ayın 30'u. Özgürlük için, ülkemiz için, güzel Türkiye için çocuklarımız için, gelecek için oyumuzu kullanacağız. Nasıl, alacağız mührü altı okun böğrüne evet diye basacağız."
DÖRDÜNDEN BİRİ CASUS
Başbakan Kemal diye slogan atan kalabalığa "Ona sıra gecek daha" diyen Kılıçdaroğlu, "Önce şu ayın 30'unu bir halledelim. Yerelde halkın iktidarını bir kuralım. Birisinin yağlarını iyice alalım. Ondan sonra zaten genel seçimler gelecek" dedi.
Suriye ile ilgili ses kayıtlarına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmayı yapan 4 kişiden birinin casus olduğunu öne sürürek şöyle konuştu:
"Suriye konusunda onun da kayıtları düştü. Kumpas kuruyorlar Türkiye Cumhuriyeti'ne. Kumpas kuruyorlar. Diyor ki Süleyman Şah Türbesi'ne de saldırı düzenlettiririm. Böylece bizim ordu girer diyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı düzenlemek demek orada bizim askerleri benim adamlarım öldürür biz de deriz ki millete 'Bak bizim askerler şehit oldu. Haydi ordu savaşa. Bunu kabul edecek miyiz? Daha vahim olanı. Devletin mahremi diye birşey kalmadı. Herşey uluslararası pazarlara döküldü. Şimdi arıyorlar 'Kim haber verdi' diye bunu. Neyse bugün gazetelerden öğrendik içeride zaten 4 kişi konuşuyor. Bu dördünden biri casus. Bunu bileceğiz artık. Dördünden biri casus. Şimdi kim bunlardan birisi. Bulacaklar mı? Bekliyoruz bu casusu kim buldu. Birşey daha bu casusluk işidir diyor. Birisi bize savaş açtı. Bu çapsız Dışişleri Bakanı var ya. Bize savaş açtı. Bu devleti açıkla bakalım. Hangi devlet bize savaş açmış. Türkiye'nin çivisi çıktı. Devletin genleriyle oynandı. Devlet devlet olmaktan çıktı. Yeniden oturtacağız yerine. Devleti görkemli bir devlet yapacağız."
EGEMEN BAĞIŞ'I NEDEN İSTİFA ETTİRMİYOR
Türkiye'de hiç bir vatandaşın Allah'ın kelamıyla dalga geçmediğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğu şöyle devam etti:
"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir bakan değil bak demiyorum, hiçbir vatandaş Allah'ın kelamıyla dalga geçmemiştir. Hiçbir vatandaş. Ama bu koltuğunun altında tuttuğu adamı siz gördünüz, tanıdınız. Egemen Bağış. 3 seferde 1.5 milyon dolar rüşvet alan adam. Onun bir üstü var içişleri bakanı Muammer Güler 10 seferde 10 milyon dolarlık rüşvet alan adam. Onun da bir üstü var. Zafer Çağlayan 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet alan adam. Sizin vicdanınıza sesleniyorum, Allah aşkına bu ülkede temiz siyaset istiyor musunuz , kul hakkı yemeyen bir siyaset istiyor musunuz? O zaman özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum. Yarın sandığa gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyu öyle kullanın. Onlara soruyorum. Helale mi ortak olacaksınız harama mı ortak olacaksınız? Hiçbir yurttaşımın harama ortak olmasını istemem. Müslümanlıkta yoktur böyle bir şey. Egemen Bağış ne diyor. Allah'ın kelamı ile dalga geçiyor. Bakara makara diyor. Bakara suresi. Sonra efendim diyor her cuma günü googleden bir ayet indiriyorum ve sallıyorum. Sen de salla diyor. Siz hiç Recep Tayyip Erdoğan'ın Egemen Bağış'ı çağırıp kardeşim Kuranı Kerimle dalga geçilir mi? İstifa et bakayım bu partiden dediğini duydunuz mu? Niye istifa ettirmiyor? Çünkü istifa ettirirse Erdoğan Bayraktar gibi o da konuşacak. Rüşveti nasıl aldıklarını, nasıl paylaştıklarını, onun nasıl haberi olduğunu hepsini açıklayacak. O nedenle sandığa gideceğiz, elimizi vicdanımıza koyacağız. Ve oyumuzu öyle kullanacağız."
ZORLA ÜLKEYİ SAVAŞA SOKMAK İSTİYOR
Kılıçdaroğlu, 'Başbakanın sesi kısıldı' diyen kalabalığa "Sesinin kısıldığını biliyorum. Sesinin kısılması önemli değil. Biz bu ülkede temiz siyaset istiyoruz. Hangi görüşten olursa olsun. İnsanlar halkın önüne saygılı biçimde çıkmalı. Halkı kamplaştırmamalı. Ben barıştan yanayım o savaştan yana. Ben kul hakkı yememekten yanayım, o kul hakkı yemekten yana. Hem herkesin zengin olmasını istiyorum, o kendisinin ve ailesinin zengin olmasını istiyor. Ben bu ülkede her evde sıcak tencere kaynasın istiyorum, o bunu istemiyor. Ben özgür ve güzel bir Türkiye istiyorum, o başka bir Türkiye istiyorum. Ben yurttaşlarım arasında hiçbir ayrım olmasın istiyorum. O ülkeyi kamplaştırıyor. Ben göklerimizde albayrak özürce dalgalansın istiyorum, o bayrağı siyasete alet ediyor. Ben ülkemi seviyorum. Emin onun kendi ülkesini sevdiğinden ciddi endişelerim var. Zorla Türkiye'yi savaş sokmak istiyor. Ben acaba kahraman olur muyum diye? Buradan sesleniyorum, Osmanlının damarının olduğu yerden sesleniyorum. Bütün Türkiye duysun, bütün dünya duysun 'Hırsızdan kahraman çıkmaz'" dedi.
Kalabalığın 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağırması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Elbette Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Çanakkale'de Conkbayır'da, Urfa'da, Gaziantep'te, Dumlupınar'da dedelerimiz kucak kucağa yaşıyordu. Onlar hiçbir ayrım yapmadılar. Bize güzel bir Türkiye bırakmak için canlarını verdiler, kanlarını verdiler. Bizim de görevimiz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak. Bunun için mücadele ediyorum. En büyük güvencem sizsiniz. Demokrasilerde halkın üstünde başka bir güç yoktur. Size inanıyorum, size güveniyorum. Sizin için çalışacağız, halk için çalışacağız, hiçbir ayrım yapmadan bütün Türkiye'yi kucaklayacağım. Siz bahar temizliğini yaptınız, inşallah bu temizliği bütün Türkiye'de yapacağım" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından kalabalığa kırmızı karanfil dağıttı ve ardından da Barış Güvercini olarak beyaz güvercinleri uçurdu.

KA,HT,CE(EK/AAA) (FOTOĞRAFLI)