KILIÇDAROĞLU: "ERDOĞAN, DERİN DEVLETİN ADAMIDIR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın için "Sen daha dün milleti tokatlıyordun, milleti soydun, milleti tekmelettin nasıl milletin adamı oluyorsun? Unutmayın o derin devletin adamıdır" dedi. 
Malatya’nın Hekimhan ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kul hakkı yemediğini söyledi. Haksızlıkların sonuna kadar hesabını soracağını belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Birileri kul hakkı yer ben yemem. Hiç endişe etmeyin, bu can bu tende kaldığı sürece kim haksızlık yaptıysa, kul hakkı yediyse onun üzerine kararlılıkla gideceğim. Alıp getireceğim ve hesabını soracağım. Sizlerle gurur duyuyorum. Büyük önder Mustafa Kemal ve silah arkadaşları bizlere güzel bir Türkiye bıraktılar. Bizlere düşen de herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye bırakmaktır. Şimdi ayın 10’u gelecek. Hepimiz sandığa gideceğiz. Sandığa gitmek için söz istiyorum. İkinci olarak sandığa giderken düşüneceğiz ‘kime oy vereceğiz’ diye. Cumhurbaşkanı seçeceğimiz kişinin tarafsız, bütün partilere eşit mesafede olması lazım. Cumhurbaşkanı dediğimiz kişinin alnının temiz olması, boğazından haram lokma geçmemiş olması lazım. Cumhurbaşkanı dediğimiz kişinin sabah akşam bağıran kişi değil az ve öz konuşan biri olması lazım. Bu topraklar bereketli topraklardır. Gelin hep beraber barışı, birliği, kardeşliği ekelim ve ekmek için Ekmeleddin diyelim. Barışı getirecek, kavgadan uzak bir Türkiye için ilk adımı atıp Ekmeleddin beyi cumhurbaşkanı seçeceğiz. Huzurlu bir Türkiye’nin önünü açaçağız. Cumhurbaşkanlığı için 3 aday var. Biri tarafsız. Ekmeleddin bey ne CHP’nin ne MHP’nin ne DP’nin ne SP’nin adamıdır, sadece milletin adamıdır. Birisi ‘milletin adamı’ diye tabela astırmış. Sen daha dün milleti tokatlıyordun, milleti soydun, milleti tekmelettin nasıl milletin adamı oluyosun. Unutmayın o derin devletin adamıdır."
Kemal Kılıçdaroğlu, partililerden her yurttaşa giderek tarafsız aday Ekmelettin İhsanoğlu için oy istemelerini talep etti.