Harun GÖKÇEOĞLU/BOĞAZLIYAN (Yozgat), () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye iyi yönetilmiyor. Siyasetçinin görevi oturduğu koltukta zenginleşmek, devletin imkanlarını kulanmak değil, üreticinin, çiftçinin, emeklinin hakkını, Türkiye'nin bayrağını korumaktır. 28 Şubat sürecinde 'Batı Çalışma Grubu' vardı. Bunlar da 'Batı Çalma Grubu' kurdular" dedi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki mitingine giderken uğradığı Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde, seçim otobüsünden meydanda toplanan kalabalığa konuştu. Boğazlıyan'a ikinci gelişi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle buraya bir dahaki sefere Başbakan olarak geleceğim" dedi. Yolsuzluk iddialarıyla ilgili hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Türkiye iyi yönetilmiyor. Bütün vatandaşlarımın vicdanlarına sesleniyorum. Siyasetçinin görevi oturduğu koltukta zenginleşmek, devletin imkanlarını kulanmak değil, üreticinin, çiftçinin, emeklinin hakını, Türkiye'nin bayrağını korumaktır. 28 Şubat sürecinde Ankara'da bir 'Batı Çalışma Grubu' vardı. Bunlar başka bir grup kurdular, Adı 'Batı Çalma Grubu'. Çalıyorlar, herkes biliyor bunların nasıl çaldıklarını. Sabahın 7.30'u. İçişleri Bakanı oğluna telefon ediyor, 'Evladım evde kaç lira para var?' diyor, oğlu "1 trilyon civarında para var' diyor. 'Bunlar montaj' diyorlar. Hiçbirisi montaj değil, mahkeme kararı ilye ilgili konuşmalar. Dünyada hangi İçişleri Bakanı'nın evinde 1 trilyon para var. Düne kadar milletin önüne çıkıyorlardı, din iman edebiyatı yapıyorlardı. Bunların kayıtları düştü internete. Allah'ın kelamı ile dalga geçiyorlar. Buna izin verecek misiniz? Yarın, ayın 30'unda sandığa gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu öyle kullanın. İki alternatifiniz var; ya haramdan, ya helaldan yana oy kullanacaksınız. Boğazlıyan neden yana oy kulanacak?"
BOĞAZLIYAN AYAKKABI, PARA KUTUSUNA SIĞAR MI
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Yozgat mitinginde "Boğazlıyan'ı istiyoruz" dediğini hatırlatarak, "Boğazlıyan ayakkabı kutusuna, para kasalarına sığar mı, rüşvete, yolsuzluğa, kul hakkına teslim olur mu? Boğazlıyan onurlu bir ilçedir. Haram paraya teslim olur mu? Ben de biliyorum olmayacağını. Tek güvencem sizsiniz. Türkiye'nin insanlarıdır" dedi.
BÜTÜN KİRLİ ÇAMAŞIRLARI ORTAYA ÇIKTI
Boğazlıyan meydanını dolduran vatandaşların 'Başbakan Kemal' sloganı atması üzerine Kılıçdaroğlu, "O da olacak inşallah. Bu ülkenin, insanlarının sağ duyusuna güveniyorum ben. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren hiçbir yurrttaşımızı eleştirmedim 'Niye oy verdiniz' diye eleştiri getirmedim. O yurttaşlarımıza sesleniyorum. Ben hükümeti, kul hakıkını yiyenlere, yolsuzluk yapanları, hırsızlık yapanları eleştiriyorum. Ben hiçbir zaman Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer vatandaşlarımı eleştirmedim. Vicdanlarına seslenmek istiyorum. 'Bize oy verin yolsuzluğu, yoksulluğu, yasakları kaldıracağız' dediler. Ama 17 Aralık, Mevlana'nın hakka yürüdüğü gün. Bütün kirli çamaşırları ortaya çıktı. Ben adımın Kemal olduğu kadar, o paraları bunların yürüttüğüne de o kadar inanıyorum. Diyor ki 'Bunlar montajdır'. Ben hiçbir zaman yırtık ayakkabı ile siyasete girdim demedim, yoksulluk edebiyatı yapmadım" diye konuştu.
YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNİ KAPATMAYA ÇALIŞIYOR
Devlet memuriyetine 1971 yılında girdiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Başçalanın aldığı aylıktan her dönem 2 katından fazla aylık aldım. Seçildiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. CHP Genel Başkanı olduğum gün malvarılğımı CHP'nin internet sitesine koydum. Kazandığım her kuruş alın terimin karşılığıdır. Ama o ne diyordu, 'Yırtık ayakkabı ile siyasete girdim'. Ama şimdi dünyanın en zengin başbakanlarından birisi. onun bir bakanı var. Televizyonlarda 'Çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz' diyordu. Ben isterim çıksın desin ki 'Kim yolsuzluk yaparsa üzerine giderim'. Yolsuzlukların üzerine kapatmaya çalışıyor. Polisi, savcıları sürüyor, yasaları yönetmelikleri değiştiriyor, yolsuzlukların üzerini kapatmaya çalışıyor. O kadar büyük yolsuzluk var ki. 'CHP gelirse acaba devleti iyi yönetir mi' diyorlar. Allah aşkına devleti kuran bir parti devleti yönetmez mi? Biz hırsızlık yapmayacağız, kul hakkı yemeyeceğiz, yolsuzluk yapmayacağız. Yolsuzluk yapanın burnundan fitil fitil getireceğiz."
ÇİFTÇİ İÇİN MAZOT 1.5 LİRA OLACAK
Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda, "CHP iktidara gelirse onların verdiği yardımları iki katına çıkaracağız. Çiftçi kardeşlerimize sesleniyorum; Size mazotu 5 liradan veriyorlar değil mi? Malı götürüyorlar, faturayı size kesiyorlar. CHP iktidarında çiftçi için mazot 1.5 lira olacaktır. Bütün Türkiye'yi geziyorum, bu ülkeyi, insanımızı seviyorum, saygı duyuyorum, bize oy versin vermesin, bütün yurttaşlarımı kucaklıyorum, ayrılık gayrılık yapmıyorum. Garip gurabayı, her evde tencere kaynasın istiyorum. Siyasietçiler koltuğu oturduktan sonra halkı soymasınlar isityorum. Bütün inançların ortak temeli adalettir. Düne kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı. Analarımız bacılarımız burada, kimisinin başı açı, kimisinin örtülü. İster başı açık, ister kapalı olsun bütün kadınlarımın benim başımın üzerinde yeri var" diye konuştu.

HG(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)