'KUL HAKKI YEMEYİ İÇİNİZE SİNDİREMİYORSANIZ AKP'YE OY VERMEYİN'
Samsun mitingindeki konuşmasında hükümete yüklenmeye devam eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hz. Muhammed'in "Yalan ile iman bir arada olmaz" sözlerini hatırlatarak şöyle devam etti:
"Allah aşkına söyleyin bakayım. Bu adamın yalanlarından bıkmadınız mı? Ama iki tane doğru şey söyledi. Az önce söylediğim gibi, 'Evlatlarıma helal lokma yedirmedim' diyor. Daha önce bir sözü daha vardı. Ne diyordu? 'Hırsızlık babadan oğula geçer. Oğuldan babaya geçmez' diye. Doğru mu? Eyvallah doğru."
Herkesten 30 Mart'ta ellerini vicdanlarına koymalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yemeyi içine sindiremiyorsan o zaman  Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermeyeceksin. İki, bu ülkede temiz siyaset olsun, siyaset halka hesap versin, siyaset halka adanmışlık olsun, siyaset cebini doldurma sanatı değildir. Siyasette halk zenginleşsin, vatandaşın cebi para görsün istiyorsan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermeyeceksin" diye konuştu.
17 Aralık'ta Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına da değinen, 4 bakanın yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karıştıkları için istifa etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi ben Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Saygı değer yurttaşlarımın vicdanlarına sesleniyorum. Dünyanın hangi ülkesinde bir başbakanın oğlunun evinde dağıtıldıktan sonra 30 milyon avro para kalmıştır" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiği zaman esnaftan, işçiden yapılacak olan kesintileri yapmayacaklarını ve özürlülere yapılan yardımları kesmeyeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, çiftçiye ucuz mazot sözü verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk kez 46 kadın belediye başkan adayı çıkardıklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadın kardeşlerim, kadınların giysisi üzerinden kılık kıyafeti üzerinden çok fazla siyaset yapılıyor. İster başı açık, ister kapalı olsun, bütün kadınların başımız üzerinde yeri var" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu daha sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tarık Cengiz ve ilçe belediye başkan adayları ile birlikte halkı selamlayarak destek istedi. Daha sonra miting alanından ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan özel uçakla Ankara'ya gitti.

(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)