SAMSUN'DA 25 BİN KİŞİYE HİTAP ETTİ
Ordu'dan helikopterle Samsun'un Çarşamba Havalimanı'na inen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra parti otobüsüyle mitingin yapıldığı Cumhuniyet Meydanı'na geldi. Burada 25 bin kişilik bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu, "Bizim güzel bir parçamız var. 'Aradık hep ceplerini her taraftan para çıktı' diyor. Sevgili Samsunlular adım adım Türkiyeyi geziyorum. Samsun sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın gözbebeği, bütün mazlum insanların, bütün mazlum ülkelerin çıkış kaynağı Samsun'dur. Çünkü Samsun 19 Mayıs'tır. Bütün mazlum ülkere örnek olmuştur. Gazi Mustafa Kemal'in mücadelesi. Mücadele burada başladı. O mücadele burada büyüdü. O mücadele buradan Türkiye'ye yayıldı. O mücadele bütün mazlum ülkelere örnek oldu" diye konuştu.
HALKINA YALAN SÖYLEYENDEN BAŞBAKAN OLMAZ
Herkesin geleceğe yönelik umutları olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, büyük Türkiye'yi el birliği ile büyüteceklerini söyledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu koşulları ben de çok iyi biliyorum, siz de iyi biliyorsunuz. İzin verirseniz bir de ben söz etmek isterim. Bir; bir ülkenin sağlıklı yönetilmesinin yolu, Başbakanlık koltuğunda oturacak kişinin temiz olmasından geçer. İki; bir ülkede siyasetin saygın olmasının yolu halka hesap vermesinden geçer. Üç; bir siyasetçinin dürüst ve namuslu olmasının yolu kul hakkı yememekten geçer. Benim bu millete bir ahtım var, bir sözüm var. Siyasete girdiğimden itibaren söylüyorum. Asla ve asla halkıma yalan söylemeyeceğim. Ne olursa olsun her yerde doğruları seslendireceğim diye. Manisa'da gencecik bir çocuğumuz, üniversite öğrencisi, çantasından bir bez çıkarıyorlar. Polis arıyor. Üstünde hırsız var yazıyor. Polis hemen yakalıyor. 'Sen Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ediyorsun' diyor. İyi de kardeşim 'hırsız var' diyor. Senin aklına niye o geliyor. Artık bu ülkede nüfusun yarısından fazlası Başbakanın koltuğunda bir başçalanın olduğunu kabulediyor. Bütün dünyada bunu kabul ediyor. Sanmayın ki sadece Türkiye'de konuşuluyor. Gidin Amerika'ya 'hırsız var' konuşuluyor, gidin Meksika'ya hırsız konuşuluyor, Tokyo, Berlin, Milano'ya gidin hep bu olaylar konuşuluyor. Çünkü demokrasilerde halkına yalan söyleyen kişiden başbakan olmaz. Halkını soyan kişiden başkaban olmaz. siyaset farklıdır. siyaset kendini halka adamak demektir" diyerek şöyle devam etti:
ÇOCUKLARININ MAL VARLIĞINI AÇIKLA
"Halkın sorunlarını çözeceğim demektir. Cebini doldurmak yoktur siyasette. Bu kişi ne diyordu. Bu kişi diyordu ki; yırtık ayakkabı ile siyasete girdim. Eyvallah, yırdık ayakkaabı ile girdiysen başımız üstünde yerin var. Benim merak ettiğim bir soru var. Mademki yırtık ayakkı ile girdin, dünyanın en zengin başbakanlarından biri nasıl oldun sen. Sormayacak mıyız biz bu soruyu ? Ben bu soruyu ona soruyorum. Sen bu serveti nereden elden ettin diye. Bunun bir bakanı var. 24 saatte 2 kez doğruyu söyler. Adı Bülent Arınç. Bir televizyon kanalında dedi ki; 'çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz' diyor. Doğru mu doğru. Biz de onu söylüyoruz zaten. Buradan bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet sitesine koydum. Çünkü orada kazandığım her şey benim alın terimin karşılığıdır. Eğer sen hırsız sıfatından sıkılıyorsan sana bir Teklifim var. Sen çocuklarının mal varlıklarını kamuoyuna açıkla, millet görsün. Açıklayabilir mi. Ben de çok iyi biliyorum açıklayamaz. Ben şunu söylüyorum. Bakınız, 1971 yılında devlet memuru oldum. Hesap Uzmanıydım. Binlerce kişinin katıldığı sınavdan 10 -12 kişi alınıyordu. Ben o sınavı kazananlardan birsiyim. Yıllarımı usulsüzlükle mücadale ile geçirdim. Ve şunu söyleyim devlete memur olduğum tarihden itibaren Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı maaştan her dönem iki kat fazlasını aldım. Hiçbir zaman mağdur olmadım. Üç tane çocuk okuttum. Üçü de vatan evladı. Üçü de bu ülke için feda olsun diyorum. verilmeyecek hesabımız yoktur. Ben onun aldığı aylıktan iki kat fazla alıyorum. Ben hiç zaman dünyanın en zengin lideri değilim. Ama başbakan olduktan sonra dünyanın en zengin başbakanı oldu. işte sorumuz var. İşte üzerinde durmamız gereken konu bu."
BAŞBAKAN'IN DİL SÜRÇMESİNE, 'ALLAH BÜYÜKTÜR SÖYLETİR'
Başbakanın Eskişehir mitingindeki konuşmasındaki dil sürçmesine de değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün bizim vatandaş Eskişehir'de konuşmuş. Ben ona diyorum ki Allah büyüktür, bazen söyletir. Kullandığı cümle aynen şu, bana sataşıyor. 'Evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde haramdan bahsedecek kalitede değilsin' diyor. Cümleyi bir daha okuyorum. E doğru bende öyle söylüyorum. Sen haram yedirdin. Ben de haramdan bahsediyorum. Yanlış mı söylemiş. Allah büyüktür, söyletir. Sen evlatlarına haram lokma yedirdin. Allah büyüktür ve söyletir" diye konuştu.
İsmail AKDUMAN-Hakan ÇELİKBAŞ- İlker AKTAŞ/ SAMSUN,()


(MS/AAA) (FOTOĞRAF)