CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU : FACEBOOKU KAPATAMAZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirerek sürdürdüğünü konuşmasında, "Size bir adamın hikayesinden söz edeceğim. Bir ülkede, bir adam yırtık ayakkabı ile siyasete girmiş. Bununla da övünürmüş. Eyvallah itirazımız yok. Ama bir süre sonra bakmışlar ki bu adam dünyanın en zengin başbakanlarından birisi. Bunların bir bakanı var. 24 saatte iki kez doğruyu söyler. Geçen gün bir televizyon programına katılmış ve orada söylemiş. Çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz demiş. Doğru mu? Ben de doğru diyorum zaten" dedi. 
BU İKTİDAR SİZİ KANDIRDI
AK Partiye oy veren seçmenlere de seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Sizler oylarınızı bu iktidara size verdikleri söz nedeniyle verdiniz. Size dediler ki ‘bizi iktidar yapın yolsuzluğu, yoksulluğu engelleyeceğiz, yasakları kaldıracağız’ O vatandaşlarımız da gittiler oy verdiler. Şimdi o dürüst vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu iktidar sizi kandırdı. Sizin oyunuzu aldı. Sizin cebinizdeki parayı da aldı. Sizi soydu. Çocuklarını zengin etti, amcasını, dayısını zengin etti. Kendisi zengin oldu. Ama bu ülkenin esnafı zor durumda hala. Ona kulaklarını tıkamış durumda. Ayın 30’unda sandığa giderken hepimiz elimizi vicdanımıza koyarak sandığa gireceğiz. Doğruluktan, namustan, alın terinden yana kul hakkı yemeyenlerden yana oyumuzu kullanacağız. Onların vicdanına sesleniyorum sevgili yuttaşlarım elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın" diyerek şöyle devam etti:
GÜLÜYORUZ AMA AĞLANACAK HALDEYİZ
"Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren iyi niyetli insanların vicdanına sesleniyorum. Bana bir örnek göstersinler dünyanın herhangi bir ülkesinde herhangi bir başbakan örneği versinler. Oğlunun evinde 1 milyar euro para olan bir başbakan örneği göstersinler. Hala diyorlar ki bunlar montaj. Bu gün sabah gazeteciler sordular ‘senin de sesini montaj yapacaklarmış’ dedim ki benim oğlum Güney Kore'de doktora yapıyor. Orada çalışıyor. Devlet bursuyla gitti, benim paramla değil. Güney Kore hükümetinin bursunu kazandı oraya gitti. Her sabah fırsat buldukça oğlumla konuşuyorum. Gidin ses bandı alın büyük bir ihtimalle dinliyorlar zaten. Allah aşkına bir montaj yapın da bakalım ne montajı çıkacak ortaya. Ben hiçbir zaman oğluma yurtta kalıyorsun yurttaki paraları sıfırla demem. Zaten alacağı para belli. Hiçbir zaman oğlumun yalanla dolanla, haramla ilişkisinin olmamasına önem veririm. Hırsızlık diyordu babadan evlada geçer, evlattan babaya geçmez. Vallahi doğru söylüyor. Hep beraber gördük. Gülüyoruz ama gerçekten ağlanacak haldeyiz."
CEBİNİZDEKİ EL BAŞÇALANIN OLABİLİR
17 Aralıkta bakan oğullarının evlerinde 7 kasa, para sayma makineleri, milyonlarca dolar ve euro çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Görüntüleri yayınlandı. Şimdi bunların tamamını serbest bıraktılar. Cebinizdeki el başçalanın eli olabilir. Herkes cebine dikkat etsin. Fezlekeler nihayet meclise geldi. İçinde ne olduğunu bilmiyoruz. Ama o fezlekelerdeki bilgiler bizde de var. Bir bakanın oğlunun evinde 1 trilyon para helal paramıdır haram paramıdır sizin vicdanınıza sesleniyorum. Bu ülkede fındık üretici alın terinin karşılığını alamıyorsa, çiftçi, esnaf, memur alamıyorsa bu soygun nedeniyledir. Bu soyguna izin verecek misiniz? O zaman demokratik yollardan hesabını soracağız. Sandığa gideceğiz, helal oylarımızı kullanacağız. Geleceğimiz için oylarımızı kullanacağız. Güzel bir Türkiye için yeniden inşa edeceğimiz temiz siyaset için oylarımızı kullanacağız" diye konuştu. 
Esnafa seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bir yasa çıkardılar priminizi eğer 2 ay aksatırsanız size sağlık hizmeti verilmiyor. Eşinize de sağlık hizmeti verilmiyor. Nedeni ne, hangi gerekçeyle verilmiyor. Ödemediğiniz primleri sonra faiziyle birlikte sizden geri istiyorlar. İkincisi çalıştınız priminizi ödediniz emekli oldunuz. İşinize devam etmek istiyorsunuz. Aldığınız emekli aylığıyla geçinemiyorsunuz. Emekli aylığınızda yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesiliyor. Çalışan adamın aylığından prim kesilir mi? Size sözüm CHP iktidarında o yüzde 15 sosyal güvenlik destek pirimi kaldıracağım. Emekli aylığı neyse anasının ak sütü gibi tümünü kendisi alacak" dedi.
TÜRBAN SİYASETİNİ BİTİRDİM
Üniversitelerde türbanın serbest olmasını sağlayan kişinin kendisi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Üniversite gider mi dediler evet gider dedim. Keşke bütün kızlarımız üniversiteye gitse dedim. Mecliste düne kadar başörtüsü siyaseti yapıyorlardı. O siyaseti de bitirdik artık. İster başınız açık, ister kapalı olsun bütün kadınların benim başımın üzerinde yeri var. Benim istediğim şu her kadın evinde huzurlu olsun, çocukları iş bulsun. Anneler onların bir beklentisi vardır. Çocukları kendilerinden daha iyi yaşam sürsünler. Benim size sözüm var. Ben her şeyden önce benim çocuğum iş bulsun değil önce benim yönettiğim ülkede herkesin çocuğu iş bulsun. Önce bunun mücadelesini vermek zorundayız biz. Bu mücadeleyi verirsek ülkemizi güzelleştiririz. Benim sözüm sözdür. Önce herkes iş bulacak. Her evde tencere kaynayacak. Her evde huzur olacak ve ülkeye barış, huzur gelecek" diyerek başbakanın bir televizyon kanalında söylediği "Facebook ve Youtube kapatırız" sözünü de eleştirerek şöyle dedi:
HOŞUNA GİTMEYEN HABER VARSA KENDİNE BAK
"Dün bu adam demiş ki facebooku kapatacağız demiş. Kapatabilir mi? Gençler hiç meraklanmayın siz. Nice diktatörler geldi geçti. O diktatör ağzıyla konuşur bir şey yapamaz, çünkü bu ülkede demorasiyi, özgürlükleri savunan Cumhuriyet Halk Partisi var. Efendim neymiş orada hoşuna gitmeyen haberler çıkıyormuş. Hoşuna gitmeyen haber varsa kendine bakacaksın. Oğlunu alıp başka işlere bulaştırmayacaksın. Çocuklarını bu işin içerisine sokmayacaksın. Yazık günah değil mi o çocuklara. Ben çocuklara acıyorum. Ona acımıyorum." 
Kılıçdaroğlu daha sonra helikopter ile Samsun'a hareket etti.

YK,NK,AY(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)