Taylan YILDIRIM/GÖLMARMARA (Manisa), () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde yaptığı konuşmada, "Başbakanlık koltuğu hırsızlık yapma yeri değildir. Orası halka hizmetin yeridir" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için bu sabah özel uçakla Manisa’nın Akhisar İlçesi'ndeki askeri havaalanına indi. Kılıçdaroğlu seçim otobüsüyle Gölmarmara İlçesi'ne geldi. Burada kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara, belediye başkan adaylarını tanıtan Kılıçdaroğlu, "Gençlere güveniyoruz. Onların önündeki yasakları kaldıracağız. Bahar aylarına geldik. Artık kadınlarımız iyi bir bahar temizliği yapacaktır 30 Martta" dedi.
Çiftçiye mazotta indirim sözü de veren Kılıçdaroğlu, "Yeni bir kararname çıkardılar. Elektrik borcunu ödemeyen çiftçinin ödemelerini keseceklermiş. Bu ne demek? Çiftçiye darbe vurmaktır. Böyle bir anlayış ilk kez Türkiye'de oluyor. Sen ekiyorsun ama alın terinin karşılığını almıyorsun. Bizim suyumuz yok mu? Toprağımız yok mu? Çiftçimiz yok mu? Neden bizim çiftçiye destek yok? Ama yabancı bir ülkeden ürün satın alıyoruz. Sizden isteğim şu; Bu ülkede herkes kazanabilir. Herkes barış içinde yaşayabilir. Siyasette zenginleşiyorsa sorun vardır. Hırsızlık yapma yeri değildir. Sizler biliyorsunuz zaten kimin hırsız olduğunu. Başbakanlık koltuğu hırsızlık yapma yeri değildir. Orası halka hizmetin yeridir. Vatandaşımız 'çalıyor ama iş yapıyor' diyor. Sen işyerini hırsıza teslim eder misin? Evini teslim eder misin? Neden ülkeyi teslim ediyorsun" diye konuştu.
Vatandaşların "Tayyip halka hesap verecek" şeklindeki sloganlarına karşılık Kılıçdaroğlu, "Hesabını soracağım, merak etmeyin. Bana yetki vereceksiniz, ben de hesabını soracağım. CHP'nin iktidarında hiçbir bakan avanta para ile umreye gitmeyecek. Saat almayacak" dedi.

TY(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)