KILIÇDAROĞLU; OY VERMEYENLERİ İKNA EDİN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’nın Soma İlçesi’nden Akhisar’daki mitinge giderken, Kırkağaç ilçesine de uğradı, vatandaşlardan adaylarına oy istedi. Burada bir sürprizle karşılaşan Kılıçdaroğlu’na MHP belediye başkan adayı Vedat Terdi de çiçek verdi.
Daha sonra Akhisar’a geçen Kemal Kılıçdaroğlu burada, Milli Egemenlik meydanı’ndan vatandaşlara seslendi. Hep beraber omuz omuza kol kola sandığa gideceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sandığa gidin ve altı okun böğrüne evet oyunu basın. Ülkesini seven, milletini seven, çocuğunu seven, güzel bir Türkiye düşleyen herkese görev düşüyor. Geçen seçimde oy vermeyenleri ikna edeceksiniz” dedi.
O YÜRÜTME ORGANININ BAŞI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine dava açtığını da dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Miting meydanlarında hırsız Tayyip dendiği için bana dava açmış sanki ben korkacağım. Sen ayakkabı kutusundan korkuyorsun. Siz hiç Twitter’den korkan başbakan gördünüz mü? Bizde var. Adı ne, başçalan. Malı götürüyor çünkü. Ne diyordu 'yürütme organının başıyım' demişti. Biz senin ne yürüttüğünü çok iyi biliyoruz” dedi.
TÜTÜN ÜRETİCİSİNE SESLENDİ
Akhisarlı çiftçilere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Akhisar bir dönem tütünün başkentiydi. Fiyat burada açıklanırdı. Fiyat iyiyse çiftçi şapkasını hava atardı. Kötüyse atmazdı. Size sesleniyorum senin elinden tütünü kim aldı? Şimdi de burası zeytinin başkenti 10 yıldır fiyatlar artmadı. Sandığa gidecek yurttaşlarıma sesleniyorum elinizi vicdanına koyun ve ona göre oy verin” dedi
GENÇLERE SESLENDİ, ÖZGÜRLÜĞE OY VERİN
Bu seçimde 2.5 milyon gencin ilk kez oy kullanacağını da ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “İlk kez bu seçimde 2.5 milyon genç oy kullanacak sizden istediğim istisna istemiyorum. Sandığa gidip oy kullanacaklar. Ya özgürlükten yana oy kullanacaklar ya da darbeden yana oy kullanacaklar. Demokrasiden yana oy kullanacaksanız yeriniz adresiniz belli Mustafa Kemal’in partisi CHP'dir” dedi. Kılıçdaroğlu, “Yine diyorlar ki CHP gelince dolar yükselir diyorlar. Yav son iki ayda yüzde 20 devalüasyon oldu. Bunu sen çıkardın” dedi.
AK PARTİ'YE OY VERENLERİN VİCDANINA SESLENDİ
Yeni bir döneme girildiğini bu nedenle de birlik olunması gerektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, diğer partilere oy verenlere seslenerek, eleştirilerinin hükümete yönelik olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Şimdi AKP’ye oy verenlerin vicdanına sesleniyorum. Ülkeni düşün inancını düşün ve imanına bak oyunu öyle kullan” dedi.
Kadınlardan da yardım isteyen Kılıçdaroğlu, “Kadınlar şu bahar temizliğini biran önce yapın ve şu kirli insanları bir süpürün. Ben sizin çocuklarınızı sevdiğinizi biliyorum. ülkeyi de sevdiğinizi biliyorum. İlk kez 53 kadın adayımız var. Sayıları artacak. Düne kadar sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapılıyordu onu da elinden aldım. Başı örtülü de başı açık da benim kardeşim. Bütün hanımların benim başımın üzerinde yeri var” dedi.
Birlik çağrısı yapan herkesi CHP çatısı altında toplanmaya davet eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Her partiden insanlar CHP çatısı altında her partiden insanlar bizden belediye Başkan adayı. Tek aradığımız kural temiz olması. Yine bir süreç başladı. Birbirimize düşman gibi bakmaya başladık. İnsanlarımızı sevmek istiyorum, bir tek amacım var. Ülkeye huzuru getirmek istiyorum ülkeye. Barış bizim elimizde gelecek. Türkiye’yi seviyorum. Bayrağımı insanımı seviyorum. Hiçbir ayrım yapmıyorum. Bana oy versin vermesin. Ben ayrımcı bölücü değilim. Kişinin rengi inancı ne olursa olsun. Kişini Allahın yarattığı en değerli varlık olarak görür ve onu başımın üzerinde tutarım” dedi.
Taylan YILDIRIM, Haldun AKYÜZ / AKHİSAR (Manisa) ()

 

(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)