ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRDÜ
Balıkesir Ticaret Odası'nda gündeme ilişkin açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Esnaf Odaları Birliği'ni ziyaret etti. Hasanbaba Çarşısı'nda esnaf ve vatandaşlarla görüşen Kılıçdaroğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi'nde gaziler ve şehit aileleriyle biraraya geldi. Ardından Küçüksanayi Sitesi'ni ziyaret eden, oradaki esnafla dertleşen, işçilerle yemek yiyen Kılıçdaroğlu, bir ara CHP'den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula'yı da ziyaret etti. Kula, adaylığı ile ilgili bir soru üzerine, "Burası Ticaret Borsası ve burada siyaset yapmayız. Siyaseti sonra konuşalım" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ticaret Borsası'nın ardından Balıkesir Sanayi Odası'na geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'un oğlu olan Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ile görüştü. Uğur, Organize Sanayi Bölgesi’ne işadamlarını davet ederken, Kılıçdaroğlu'ndan bu konuda destek vermesini istedi. Balıkesir'in sanayi ve tarımsal zenginliğini anlatan Uğur, Bigadiç'teki bor madenlerine dikkat çekti.
'EXPO'YU İZMİR’İN KAZANMASINI ÇOK İSTERDİM
Sanayi Odası ziyaretinde, İzmir’in aday olduğu, ancak Dubai’nin kazandığı EXPO 2020 oylaması ile ilgili değerlendirmede de bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İzmir'in kazanmasını çok isterdim. Sonuçta bu bir yarış ve Dubai kazandı. Sağlık olsun. Umudumuzu yitirmeyeceğiz. Bir dahakini kazanırız. İzmir tüm dünyaya tanıtıldı. Sonuçta önemli olan İzmir'in tanıtımıyd" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu bu ziyaretin ardından Organize Sanayi Bölgesi'nde Eğinlioğlu Zincir Fabrikası ve Beksan Çivi Fabrikası’nı gezip, incelemelerde bulundu.
Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN- Mücahit BEKTAŞ / BALIKESİR, ()