"BİNALİ DERSEK YANLIŞ OLUR, MİLYON ALİ DEMEMİZ LAZIM" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ı da sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "Binali Yıldırım, rakamlar büyük. Binali dersek yanlış olur, Milyon Ali dememiz lazım. Milyon Ali devreye giriyor, herkesten 10 bin 20 bin değil, milyonlar istiyor. Bakın fezleke bu" dedi. Deniz Feneri davasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Deniz Feneri, ne diyordu Alman yargıç? Yüzyılın soygunu. Asıl failler nerde? Türkiye'de diyordu. Savcı harekete geçti, iki savcı daha verdiler. Tam olay aydınlığa kavuşacak, üç savcıyı birden görevden aldılar. Almanya ile bizim farkımızı görün. Ben Merkel'in yerinde olsaydım Recep Tayyip Erdoğan'a şu soruyu sorarım: "Siz failleri bıraktınız, savcıların peşine düştünüz. Bunun gerekçesi neydi" Sorar mı? Sormasını isterim. Hırsızlığı soruşturan savcıların, soruşturulduğu düzene harami düzeni denir. Utanma duygusunun kaynağını iman oluşturur. Bir insanda ahlak varsa, inanç varsa utanma duygusu vardır. Bunların tümünü kaybedene ar damarı çatlamış der bizim vatandaşımız. Size şimdi Hazreti Muhammed'in bir hadisini okuyacağım. Diyor ki Peygamberimiz; "Utanmadıktan sonra istediğini yap. Çünkü en büyük kayıp utanma duygusunun kaybıdır. Onu kaybettikten sonra geriye koruyabileceğin bir değerin kalmamış demektir. Artık neyi istersen onu rahatça yapabilirsin" diye konuştu. "MARDİNLİ AHLAKSIZLIĞA PRİM VERMEZ"

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in geçtiğimiz günlerde Mardi'nde yaptığı ziyarete de değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "İki bakan birden bire piyasaya çıktılar. Yurt gezilerine çıktılar. Birisi gitmiş Mardin'e. Diyor ki verilmeyecek hesabım yok. Bunu söyleyeceğine adalet bakanına de ki, fezlekeleri getirin Meclis'e, ben aklanmak istiyorum, ben yüce Divan'a gitmek istiyorum de. Bir grup vatandaş da "Dik dur eğilme, Mardin'li seninle" diyor. Mardin'in ilk çimento fabrikası yapıldığında ben Mardin'deydim. Bütün inançların barış içinde yaşadığı kent Mardin'dir. Mardin ahlaksızlığa prim vermez. Mardinli de ahlaksızlığa prim vermez. Senin önünde de diklenen adam, haramilerin önünde iki büklüm oluyor. Başçalanın önünde iki kat iki büklüm oluyor." "ETRAFINDAKİ ŞAKŞAKÇILAR SENİ ALDATMASIN"

İktidara yönelik sert eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Sen fezlekelerin gelmesini engelliyorsun. Rüşvet yolsuzluk olaylarını engelliyorsun. Çıkmışsın hava atıyorsun. En son anketler yayınlandı. Yurttaşların büyük bir kesimi bir yolsuzluk olduğuna inanıyor. Sen sokakta normal bir yurttaşın yürüdüğü gibi alnı açık yürüyemezsin. Sen önüne bakmak zorundasın. Etrafındaki şakşakçılar seni aldatmasın. Artık hırsız var dendiğinde göreceksin bütün gözler senin üzerine çevriliyor? Neden? Gerekçesi budur. Hatırlar mısınız bunlardan birisi de Trakya Birliğin mali genel "Asrın yolsuzluğu dediklerinin bir belgesi var mı" demiş. Yürekli bir kadın da çıkmış demiş ki "Kutu kutu" demiş. Daha ne belgesi istiyorsun sen yahu?" diye sordu. "CİDDİ BİR U DÖNÜŞÜ"

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı da sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "Tabi bir bakan var, eski bakan. Önüne istifa dilekçesi konduğunda Erdoğan Bayraktar dedi ki, ben istifa etmem, bütün talimatı başçalan verdi, ben de altına bastım imzayı. İstifa edecekse onun istifa etmesi lazım. Ayrıca önüme bir metin koymuşlar, Erdoğan'ı koruyan deklarasyona imza atacağım" dedi. "BU KARADENİZ'İN YÜZ KARASIDIR"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan Bayraktar'ı eleştiren konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ciddi bir U dönüşü. Herhalde belinde bir hasar olmamıştır. Bana sorduklarında dedim ki, Karadenizliler yiğit adamlardır. Bir şey söyledi mi arkasında dururlar. Bu Karadeniz'in yüz karasıdır. Karadenizlileri tenzih ediyorum. Çark etmiş şimdi. Benim en büyük efendim Recep Tayyip Erdoğan diyor. Kesin şu olmuştur. Başçalan çağırmıştır, daha düne kadar malı beraber götürüyorduk, bak savcıyı aldık, emniyet müdürünü aldım. Benim istediğim savcılar oraya gittiler. Bak kafamı kızdırma, seni hapse de attırabilirim, beraat de ettirebilirim. Ne yapmam lazım? U dönüşü yapman lazım. Belimde hafif bir ağrım var, seni doktora gönderirim diyor. O nedenle kişiliği olmayan, oturmayan insanların böyle bir yapışı vardır. Bunu 10 dakikadan uzun sürdü ama, gerçekten samimi söylüyorum çok üzüldüm. Ne değişti arkadaş senin hayatında? Neler vaat edildi sana? Üstelik başçalan, kendi milletvekillerini ne diye tanımlıyor? Tuzluk diye tanımlıyor." "AKP'DEN BİR TUZLUK GELDİ DİYECEKLER"

Başbakan Erdoğan'ın 'AK Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış' şeklindeki konuşmasını hatırlatan Kılıçdaroğlu,"AKP milletvekillerini bu başbakan tuzluk diye tanımlıyor. Bir yürekli adam herhalde çıkar, biz tuzluk değiliz, bu kadar da hakaret edemezsiniz demesini bekledim. İstifa edenlerden birisi, çıktı gerekli eleştiriyi yaptı, onu yürekten kutluyorum. Şimdi AKP saflarında tuzluk olarak tanımlanan milletvekili arkadaşlarıma sesleniyorum. İtiraz etmezseniz, sizin adınız vatandaşın gözünde, AKP'den bir tuzluk geldi diyecekler. İtiraz etmiyorsunuz" ifadelerine yer verdi. "FEZLEKELER GELDİ, BİR TÜRLÜ MECLİS'E GELMİYOR"

Kılıçdaroğlu, "Harama ortak bunlar harama ortaklar. Fezlekeler geldi, bir türlü Meclis'e gelmiyor. Bakınız İzmir'den fezleke geldi. Fezleke adalet bakanlığına geliyor, kendisiyle ilgili. Adalet bakanlığı doğrudan Meclis'e gönderin diyor. O da alıyor savcı, Melis'e gönderiyor. Meclis, bize gelmeyecek adalet bakanlığına gidecek diyor. Kime gidecek arkadaşlar bu fezleke? Adalet Bakanlığı'nda bekleyen fezlekelerin üzerinde çalışıldığını, bazı bölümlerin bürokrasiye dağıtıldığını, ek savunmaların alındığını biliyoruz. O fezlekelerin içinde ne var, her bir satırını biliyoruz. Oynarsanız ne olacağını göreceksiniz" diye konuştu. "MİLLET BUNU AFFETMEZ"

Kılıçdaroğlu, "İstiyorlar ki AKP, bu fezlekeleri çöp sepetine atalım. Biz o fezlekeler, artık milletin vicdanındadır diyoruz. Millet bunu affetmez. Kul hakkı yiyeni bu millet affetmez. Elli kez Recep Tayyip Erdoğan'a söyledim. Çık televizyonlara, ben kul hakkı yemedim de. Diyemiyor, diyemez. Yırtık ayakkabıyla girdin. Servete bakın. Ne yapacaksın sen bu kadar villayı? Çocuk sayısı belli. Millet başını sokacak yer bulamıyor, beyefendi "villa villa villa" deyip duruyor" diye söyledi. "BİZİMKİLER GİBİ DEVLETİ SOYSALARDI HİÇ BAŞLARI AĞRIMAYACAKTI"

Kılıçdaroğlu, "Bir de milli irade hırsızlığından bahsediyorlar. Kenan Evren'in çıkardığı siyasi partiler yasası var. Bunun değişmesini istiyor. Kim istiyor? CHP istiyor. Darbe yasalarıyla bu ülke yönetilmesin istiyor. Vatandaşın önüne siyasi parti liderleri milletvekili listesi koymasın istiyor. Vatandaş gidiyor, A partisine oy veriyor, bir bakıyor milletvekili B partisi çıkarmış. Bu milli irade hırsızlığı değil mi? Diyor ki vatandaş, ben A Partisine oy verdim, ama hiç milletvekili çıkaramadı neden? Yüzde 10 barajı var. Bizim son seçimlerde çıkarmamız gereken 33 milletvekili AKP saflarında çıktı. Milli irade hırsızlığı işte budur. Sadece bu mu? Hayır. Yargı Türk milleti adına karar verir. Açın anayasa öyledir. Peki sen yargıya savcıya hakime müdahale ediyor musun? Ediyorsun. Bütün milletimin bunu bilmesini isterim. Arkadaşlara dedim ki, bu dünyada büyük yolsuzluklar olmuştur. Bunların tablosunu bir çıkarın öğrenmiş olalım. Kimin hırsızı birinci onu bir görelim. Çıkardılar, 2003'ten Saddam 1 milyar dolar götürmüş, bunun 650 milyon doları sarayında bulunmuş Boston Müzesi'ni soymuşlar 1990'da, tabloları çalmışlar, değeri 300 milyon dolar. İngiltere'de güvenlik kasalarını soymuşlar 1987'de, 110 milyon dolar. Brezilya'da merkez bankası, 78 metrelik tünel kazmışlar 69 milyon dolar kazanmışlar. Hâlbuki bizimkiler gibi devleti soysalardı hiç başları ağrımayacaktı" diye konuştu. "REKORLAR TARİHİNE GİRECEK BİR SOYGUN"

Kılıçdaroğlu, "Biz de sadece birinci operasyonda, tartışılan rakam götürüldüğü iddia edilen rakam 85 milyar Euro. Guinness rekorlar kitabına girecek bir soygun. Onun için diyorum zaten, dünya tarihinde böylesi görülmedi diye. Ne dedi onların sözcüsü? Efendim bu rakam doğru değil. Çalan sizsiniz rakamı açıklayın hep beraber öğrenelim. Ne diyorlardı? Büyük düşün, büyük götürüyorlar. O villaları alacaklar, yedi göbeklerini güvence altına alacaklar. Tütün üreticisi hakkını alamıyormuş, varsın hakkını alamasın diyor. Bu mu sadece? Sadece bu olsa, yolsuzluk var üzerine gidelim. Başka bir şey daha var. Gerçekten film yapılması gereken bir şey" dedi. "SABAH - ATV İŞİNİ HALLEDECEKLER"

Kılıçdaroğlu, "21 Temmuz 2013. Recep Tayyip Erdoğan, müteahhidi arıyor. Diyor ki, "Ondan sonra bizim evde bir görüşme yapalım. Sen Faruk'a da söyle o da gelsin" Cemal Kalyoncu "Tamam Faruk'u alır gelirim diyor" ve gidiyorlar. Görüşmenin konusunu öğreniyorlar. Sabah - ATV işini halledecekler. Sahibi kim? Çalık. Ama Çalık yok, kağıt üzerinde çalık. Gazetelerin patronu o. Çağırıyor bunları, Çalık zor durumda biz bir şey yapmamız lazım. Oturuyorlar, nasıl biz bu işi çözeriz, buraya parayı nasıl aktarırız. Ve karar veriyorlar, bir grup müteahhide salma salacağız. Para alacağız, parayı aktaracağız, yeni şirkete koyacağız. Böylece bu işi çözeceğiz diyorlar" ifadelerine yer verdi. "MİLYON ALİ DEMEMİZ LAZIM"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ı da sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Binali Yıldırım, rakamlar büyük. Binali dersek y anlış olur, Milyon Ali dememiz lazım. Milyon Ali devreye giriyor, herkesten 10 bin 20 bin değil, milyonlar istiyor. Bakın fezleke bu. Bazı devletten iş alanların ismini vereceğim. Mehmet Cengiz, 100 milyon dolar veririm diyor. Celal Koloğlu 100 milyon dolar veririm diyor. Nihat Özdemir 100 milyon dolar, İbrahim Çeçen 100 milyon dolar. Ama üçüncü havaalanına dahil ederseniz 150 milyon dolara çıkarırım diyor. Sekiz iş adamından toplanan para, 630 milyon dolar. Niye Milyon Ali diyoruz? İşte bunun için. Kimin talimatıyla, Beyefendi'nin talimatıyla. Tabi kod adı orada başçalan değil Beyefendi olarak geçiyor. Savcı tabi başçalan yazamıyor. Diyor ki Beyefendi ile görüşecek diyor. Nasıl bir plan yapılacaksa ben de size söylerim. Kim? Celal Koloğlu? Kim bu? İntes'in yönetim kurulu başkanı. Bütün yürekli düzgün çalışan, gerçekten uluslararası piyasalarda düzgün iş yapan bütün müteahhit kardeşlerime sesleniyorum. Celal Koloğlu İntes'te yönetim kurulu başkanlığı yapamaz. Sizi satamaz. O görevden ayrılması lazım." "ZORLA İSTİYOR, HÜKÜMET"

Kılıçdaroğlu, "Bakanlar gibi yapmasın. Ben müteahhitlerin ne kadar zor koşullarda görev yaptıklarını biliyorum. Ama Başbakan ve Binali'nin korumalığında, onun sözcülüğünü yapan birisi İntes'in başında olamaz. Binali tabi topluyor bunlar, PTT'nin sosyal tesislerinde. Salmayı yapıyor, herkes bunu ödeyecek diyor. 8 iş adamından iki ay içinde diyor 630 milyon dolar para vereceksiniz diyor. Bunlardan birisi 30 milyon dolar ödüyor ve öbürü telefonda konuşurken söylüyor. Adnan'ı görmedin mi simsiyah olmuştu diyor. Hükümet istiyor. Zorla istiyor, hükümet. Versin mi vermesin mi? Birisi atlatmış ama. Çarşamba'ya veririm Cuma'ya veririm derken işi atlatmış" dedi. "SEN NEYMİŞSİN BE MİLYON ALİ"

Kılıçdaroğlu, "20 milyon dolar veren de "Dün gece uyuyamadım iki hap aldım" diyor. Ama işi toparlıyorlar, Mehmet Cengiz diyor ki "Ama hakikaten iyi bir şey oldu. Binali kalırsa yaşadık" diyor. Sen neymişsin be Milyon Ali. Haberimiz bile yokmuş senden. Şimdi kalkmış bu, İzmir büyükşehir başkan adayı. Milyon Ali sen İzmir'in sokaklarında hangi yüzle gezeceksin. Milyon Ali kalacak, başçalan talimat verecek, ihaleler dağıtılacak" ifadelerine yer verdi. "BU KONUŞMALARIN SES KAYITLARINI SİZE DİNLETECEĞİM"

İddia ettiği konuşmaların ses kayıtlarını da dinleteceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki grup toplantısında, bu konuşmaların ses kayıtlarını size dinleteceğim. Bazılarının canı sıkılıyor, "Kardeşim sen verdin ama sen ihale aldın. Ben ihale de almadım ben niye veriyorum bu parayı" diyor. Cümle aynen şöyle "Biz alıştık, bir hafta sonra gayet normal karşılarsın sen de" diyor. Birisi de şunu söylüyor "Biz de o kadar keriz değiliz. Verilmesi gerekiyor ki veriyoruz. O parayı da yol da bulmuyoruz" diyor. Bunlardan birisi de, söylediği şu: "Ben eve geldim var ya, hanımın falan kimsenin yüzüne bakamadım. Soyundum yatağa girdim. Sabaha uyandım" diyor. Yine bu kişi "Türkiye duyarsa yer yerinden oynar" diyor. Türkiye duydu, dünya duydu. Ama başçalan ne diyor? Bize komplo kurdular diyor. Ne komplosu kardeşim? Malı götürüyorsun. 630 milyon dolar, Binali Yıldırım'ın koordinatörlüğünde para toplanıyor Sabah - ATV için. Bu gazeteler niye sabah akşam komplo iddialarını yayınlıyorlar? Sabah eski Sabah mı? ATV eski ATV'mi? Takvim eski Takvim mi? Başçalan'ın hizmetindeler. Artık sizin maskeniz inmiştir. Ar damarınız çatlamadıysa gazeteleri kapatın" diye konuştu. "HIRSIZIN KİMLİĞİNİ BU MİLLETİN ÖĞRENMESİ LAZIM"

Kılıçdaroğlu, "Bunlar 630 milyon verdiler güzel. Bunlara devlet ne kadar ihale verdi acaba? Bu firmalara 87 milyar 832 milyon liralık ihale verilmiş, 87 katrilyonluk ihale. Bunlardan birisi o kadar nakdim yok diyor, merak etme Ziraat Bankası'ndan ayarlarız diyor. Birisi söylüyor, bu parayı nasıl muhasebe de nasıl göstereceğim diyor. Türkiye'nin nasıl soyulduğunun artık bu milletin öğrenmesi lazım. Hırsızın kimliğini bu milletin öğrenmesi lazım. Başbakanlık koltuğunda oturan kişinin ihale dağıtan bir kişi olduğunu bu milletin artık öğrenmesi lazım. Niye başçalan diyoruz? İşte bunun için diyoruz. İhale mevzuatı ne? Kamu ihale kurumu var değil mi? Hepsi hikaye. İhaleleri dağıtan bir başbakan. Bugün Sözcü'nün manşetinde var, ihaleyi almak için yüzde 10 verdim diyor" dedi. "TÜRGEV RÜŞVETİN MERKEZİ"

Kılıçdaroğlu, "Ben Başbakan'a bir soru sordum. Oğlunun vakfı vardı biliyorsunuz. Adı TÜRGEV. Rüşvetin merkezi. İhaleyi veriyorsun, oğlum diyorsun git rüşveti TÜRGEV'e yatır diyorsun. Vakıflar Bankası'na gelen parayı sordum. 99 milyon dolar. Böyle bir para gelmiş mi, hesap numarasını da verdim. Tık yok. Oysa bir şey söylesek yıldırım hızıyla cevap verir. Kendisine soruyorum neden konuşmuyorsun sen? Rüşvet mi bağış mı nedir bu para öğrenelim. Bu paranın derhal MASAK'a bildirilmesi gerekirdi. Bildirilmiş mi? Benim bildiğim kadarıyla bildirilmedi. Niye bildirilmiyor? Üç sen buna bakanlar kurulunda vergi muafiyeti verdin. Ne yaptı ki muafiyet verdin? Hangi gerekçeyle verdin. Senin çocuğunun vakfı diye mi verdin? Bütün bu olayların içinde, Bilal Erdoğan'ın da özel bir rolü var. görüşmesi var. Onları da size dinleteceğim. Hırsızı görmeniz için, bilmeniz için" ifadelerine yer verdi. "HANGİ KURUMLAR TÜRGEV'E NE KADAR BAĞIŞ YAPTILAR"

Kılıçdaroğlu, "Madem ki TÜRGEV bakanlar kurulunda kamu yararına çalışan bir vakıf, niye hesaplarını gizliyorsunuz? Şimdi soruyorum 99 milyon dolar, paranın tamamının 200 milyon dolar, lira olduğu söyleniyor. Hangi kurumlar TÜRGEV'e ne kadar bağış yaptılar. Bir açıklasın bakalım. Konuşmuyorlar, sözcüleri de konuşmuyor. Grup başkanvekillerinden istirham ediyorum, bu soruların tamamını Meclis kürsüsünden dile getireceksiniz. Biz şu fezlekeleri de dağıtacağız size. Buradaki tapelerin tamamını aktaracaksınız. AKP'li milletvekilleri dinlesin. Vicdanları sızlıyor mu sızlamıyor mu? Kendilerine tuzluk diyen adamın arkasından hala gidecekler mi gitmeyecekler mi?" dedi. "SİZİN CEBİNİZDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN ELİ VAR"

Kılıçdaroğlu, "Allah büyük arkadaşlar. Hata yapan birisinin veya devleti soyan birisinin hata yaptığı zaman, itiraf yaptığı zaman Allah büyüktür deriz. TOKİ'nin bir broşürü var "Umudun ve güvenin adı" diyor TOKİ. Önsözü yazmış Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Sonuna kadar, son nefesimize kadar sorumluluk bilinciyle çalıyoruz" bundan güzel itiraf olur mu? TOKİ'nin yayını bu. Devlet soyuluyor. Kadınlar burada, tütün üreticileri burada. Hep beraber bütün köylerde beldelerde, mahallelerde bu yolsuzluğu anlatacağız. Sizin cebinizde Recep Tayyip Erdoğan'ın eli var. Temel'e sormuşlar, arka cebinde parası çalınmış. Yahu fark ettim ama benim elim miydi, başkasının eli miydi onu anlayamadım demiş. Başçalan'ın bir özelliği var biliyorsunuz. Yalan söyleyenden başbakan olamaz diye. İçerde alıştık buna. Ama bir ülkenin başbakanını yabancı bir ülkenin büyükelçisi yalanlarsa orada dur deriz. Başbakan'ı başka bir büyükelçi yalanlamamalı" diye söyledi. "ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN DAVASINI YAKINDAN İZLİYORUZ"

Ali İsmail Korkmaz davasını parti olarak yakından takip ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "7 Haziran 2013 Gezi eylemleri var. Yurttaşlarımız ölmüş. Burada Ali İsmail Korkmaz'ın davasını yakından izliyoruz. Onu söyleyeyim. Bütün anne ve babalara sesleniyorum. Çocuğunuzun sopalarla dövülüp öldürülmesini istemiyorsanız, bu davayı unutmayın. Yoksul bir ailenin çocuğu. Üniversitede okuyor. Her gencin yaptığı gibi o da eylemlere katılmış. Sokak ortasında sopalarla tekmelerle siz bu çocuğu katlediyorsunuz. Soruyorlar gazeteciler, başçalan'a soruyorlar. Diyorlar ki "Ali İsmail Korkmaz davasında ne söyleyeceksiniz" Yargıya intikal etti bir şey diyemem diyor." "KİMSENİN ÇOCUĞUNUN SOPALARLA ÖLDÜRÜLMESİNİ İSTEMEYİZ"

Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluk operasyonunda, savcı görevden alındı, emniyet müdürün telefon etti, müsteşarın telefon etti. Çifte standardı görün. Bu ülkede hiç kimsenin çocuğunun sopalarla öldürülmesini istemeyiz. Gezi olaylarında gençler ölüyor, herkes eleştiriyor. O da çıkmış "Efendim o bizim ülkemize özgü değil ki, Wall Street'te 17 kişi öldü" diyor. Tak, ABD Büyükelçiliği eylem oldu ama kimse ölmedi diyor. Senin bir sürü danışmanın var. seni nasıl kalkar da büyükelçi yalanlar. Daha geçen Salı günü grupta konuşuyor birisi bir şeyler söyleyince "Evet diyor, İngiltere'de Cameron da gazeteleri kapattı" diyor. Büyükelçi hiçbir gazete kapatılmamıştır dedi. Nasıl utanmıyorsun sen?" diye sordu. "GİTTİĞİ HER YERDE FIRÇA YİYOR"

Kimsenin karamsar olmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Asla karamsar olmayacağız. Bu arada başçalanın zaman zaman aşağıladığı, fırçaladığı bir bakan var. Bursa'da konuşmuş "Efendim diyor biz şu kadar milyon çalışana emekliye maaş veriyoruz. AK Parti giderse gelecek hiçbir hükümet üç ay bile maaş ödeyemez" Yani şunu söylemek istiyor. "Biz gidersek tümüyle soyup gideceğiz gelenlere bir şey kalmayacak" diyor. Ne yaparsan yap. Sen millete şantaj mı yapıyorsun? Maaş ödenecek, senin ödediğinden fazla ödenecek. İşçinin parası ödenecek, senin ödediğinden fazla ödenecek. Neden daha fazla ödenecek? Çünkü biz kul hakkı yemeyiz" dedi. "TRT ZATEN BUNLARI YAYINLAYAMAZ Kİ"

Kılıçdaroğlu, "Not geldi, yolsuzluklara değinince TRT kesmiş. TRT zaten bunları yayınlayamaz ki, ne fark eder. Bunları biliyoruz. Milletin parasıyla yayın yapıyor onu da biliyoruz. Orada da hortum mekanizmaları var" dedi. "BAŞÇALAN'IN KİMİN VASIFLARINI ÜZERİNDE TOPLADIĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORSAN ŞEYTANA BAKACAKSIN"

Kılıçdaroğlu, "Onların ki küçük. AK Partili bir vekil "Erdoğan Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde toplamış" diyor. Eğer sen Başçalan'ın kimin vasıflarını üzerinde topladığını öğrenmek istiyorsan şeytana bakacaksın. Kahramanmaraş'ta 16 yaşında bir çocuk bakkaldan 27 lira çalıyor. Hapse atılacak, 27 ay hapis cezasıyla. Ben merak ediyorum. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. 27 lira aldı diye, 16 yaşındaki bir çocuğa 27 ay hapis cezası veriyorsunuz. 85 milyar Euro'yu götüren neden ortada geziyor? Bu millet bunları unutmayacak. Asla karamsar olmayacağız, beraber olacağız. Birlik içinde olacağız. Erdoğan istediği kadar gezsin. Gittiği her yerde fırça yiyor. İstersen binlerce korumayla git. Senin değerin artık sıfır. Sen bu milletin yakasından düş, millet rahat bir nefes alsın" dedi. (MV/ÜK)