'İNŞALLAH BİR DAHA TARSUS'A BAŞBAKAN OLARAK DÖNECEĞİM'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin mitinginin ardından Tarsus İlçesi'ne geçti. Cengiz Topel Caddesi'nde yaklaşık 5 bin kişi tarafından, 'Başbakan Kılıçdaroğlu' sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu, seçim otobüsü üzerinde yaptığı konuşmada "Huzur içinde yaşayan bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. İnşallah bir daha Tarsus'a Türkiye'nin başbakanı olarak döneceğim. Bu topraklarda dört büyük uygarlık yaşamıştır. Bu topraklarda, nereyi kazarsanız bir tarihi eser vardır. Daha Adana'da fabrika yokken ilk fabrika burada kurulmuştur. Ama işsizlik, yoksulluk burada çok. Şimdi Tarsus'un kaderini beraber değiştireceğiz. Tarsus, Türkiye'ye gelen turistin uğradığı yer olacak. Göreceksiniz Tarsus herkesin dikkatle izlediği bir kent olacaktır" dedi.
Kalabalığın 'Hırsız Tayyip' sloganı atması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bunu sadece siz bilmiyorsunuz, tüm dünya bunun şaibeli birisi olduğunu biliyor. Hiç endişe etmeyin, bu ülkede CHP olduğu sürece kimse halkın tırnağına bile dokunamaz. Asla izin vermeyeceğiz. Onlar baskı yapıyorlar, sanki biz korkacakmışız gibi. Hakimleri, savcıları, polisleri var, sanki biz korkacakmışız gibi. Asla korkmayacağız" diye konuştu.
Konuşmasının ardından partisinin Tarsus Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan'ı tanıtarak destek isteyen Kılıçdaroğlu, daha sonra Adana'ya geçti. Kılıçdaroğlu, Adana Havaalanı'nda uçakla Ankara'ya hareket etti.

TD(BY/SS) (FOTOĞRAFLI)