FESTİVAL AÇILIŞI YAPTI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde programında merkeze bağlı Yeşilgölcük Beldesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi, Bor İlçesi'ne bağlı Kemerhisar Beldesi'nde 14'üncü Tyana Kültür ve Turizm Festivali'nin açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanı koltuğuna oturduğunda Ortadoğu'daki yangının nasıl söndüğünü hep birlikte göreceğiz" dedi.
Kılıçdaroğlu, Yeşilgölcük'te bir kahvede vatandaşlarla sohbet edip, birlikte çay içti. Daha sonra Yeşilgölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül'ü ziyaret edip, belde ile ilgili bilgiler aldı.
Kılıçdaroğlu, buradan Bor İlçesi'ne bağlı Kemerhisar Beldesi'nde 14'üncüsü gerçekleştirilen Tyana Kültür ve Turizm Festivali'nin açılış törenine katıldı.
Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, onur konuğu Kılıçdaroğlu'na üzerinde tarihi Kemerhisar su kemerleri ile birlikte fotoğrafı bulunan porselen tabak ile deriden yapılmış halı hediye etti.
Meydanı dolduran kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemini vurguladı, 'Çatı Adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu'ya destek istedi.
Seçilecek cumhurbaşkanının tarafsız, bütün siyasi partilere ve vatandaşlara eşit mesafede olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Böyle birisi var; adı Ekmeleddin İhsanoğlu. Cumhurbaşkanı adayı cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmalı, Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine sahip çıkmalı. O yetiyor mu? Yetmiyor. Cumhurbaşkanı adayının geçmişi temiz olmalı. Yüksek ahlaki değerlere sahip olmalı. Yetiyor mu? Yetmiyor. Cumhurbaşkanı adayı az ve öz konuşmalı, yerinde konuşmalı. Cumhurbaşkanı adayının hem batıda, hem doğuda saygınlığı olmalı. Oturduğu koltuğu doldurmalı. Hem batı, hem doğu 'bu gerçek bir cumhurbaşkanıdır' demeli. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan bizim bayrağımızı, bizim vatanımızı, ülkemizi temsil ediyor. Oraya oturacak kişi temiz, arı, duru, bilgili birisi olmalı. Kadın erkek ayrımı yapmamalı, bütün insanları sevmeli, dünya görüşü ne olursa olsun hiçbir vatandaşını ayırmamalı. Onun için bu topraklar bereketli topraklardır. Bu topraklara huzuru, barışı ve dostluğu ekmek için, gelin hep birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu diyelim"
'İHSANOĞLU ORTADOĞU'DAKİ YANGINI SÖNDÜRECEK'
Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerle ilgili hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı koltuğuna oturduğunda bu coğrafyadaki yangını söndüreceğini savunup, şunları söyledi:
"Ortadoğu'yu görüyorsunuz, Suriye'de insanlar birbirini öldürüyor, Irak'ta öyle, Gazze'yi görüyoruz, çocuklar öldürülüyor. İçimiz kan ağlıyor. Başbakanlık koltuğunda oturuyor, sabah akşam konuşuyor. Konuşmayla sorun çözülür mü? Çözülmez. İş yapacaksın iş!.. İsrail'i kınayacaksın, İsrail ile ilgili bir şey yapacaksın, Malatya'daki Kürecik İstasyonu'nu kapatacaksın. Kapatıyor mu? Kapatmıyor, konuşuyor... O bölgede hiçbir ağırlığımız yok. Eskiden Ortadoğu'da birinin burnu kanasa, 'gelin araya girin, bizi barıştırın' derlerdi. Şimdi öyle mi? Üç büyük merkezde büyükelçimiz yok. Telaviv, Şam ve Kahire'de büyükelçimiz yok."
"49 VATANDAŞIMIZ REHİN"
"Huzurlu bir Türkiye için, kavgadan yana değil barıştan yana olmalıyız" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Irak'ta IŞİD, 49 vatandaşımızı rehin aldı. Bizim vatandaşlarımızı rehin alan IŞİD'se, neden Başbakan bu örgüt, 'terör örgütüdür' demiyor. Türk bayrağını indirdiler. Milleti ayıran adamdan, milletini tokatlayan adamdan, milleti ayrıştıran adamdan, milletin adamı olmaz. Her vatandaş sandığa giderken elini vicdanına koyacak. Biz siyasi parti lideri seçmiyoruz. 9 siyasi parti bir araya geldik ve 'Ekmeleddin İhsanoğlu' dedik. Cumhuriyet tarihinde ilk kez dokuz parti bir araya geldik. Bu ülkenin geleceği bizim için önemli dedik. Bu ülkeye karşı ve çocuklarımızın geleceğine karşı sorumluluğumuz var. Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanı koltuğuna oturduğunda Ortadoğu'daki yangının nasıl söndüğünü hep birlikte göreceğiz. Ekmeleddin İhsanoğlu, 57 Müslüman ülkeyi yönetmiştir. Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin'deki kavgayı bitirmiştir. Kudüs Nişanı O'na verilmiştir. O'nun dirayetli yönetimi ile 'Gel cumhurbaşkanlığı koltuğuna otur ve İslam dünyasındaki kavgayı bitir' dedik."
Kılıçdaroğlu, daha sonra karayolu ile Niğde'den ayrıldı.
Adnan ÇELEBİ/BOR (Niğde), ()

FOTOĞRAFLI