CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yüklenerek, "Sakın ola ki hiçbir provokasyona fırsat vermeyin. Çünkü Abbas yolcu, provokasyon yapıyor. Asla bölünmeyeceğiz. Beraber olacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, "Sadece Berkin Elvan hayatını kaybetmedi. Bir gün sonra bir çocuğumuz daha hayatını kaybetti. O da bizim evladımız" diye konuştu.
Seçim gezilerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 10 bin kişiye konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu mitingi Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit yerine Gebze'de düzenlememizin nedeni var. Gebze büyük bir hızla büyüyor. Burası ayrıca emekçilerin çoğunlukta olduğu bir yerleşim birimi" dedi.
Kalabalıktakiler sık sık 'Başbakan Kemal' ve 'Hırsız Tayyip' sloganları atarken, ayakkabı kutuları da elden ele dolaştı. Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada Gebze'ye en kısa zamanda bu kez başbakan olarak geleceğini söyleyerek, "Kocaeli tarih yazmaya hazır mı? Biz hazırız" dedi. Ardından Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Sevgili kardeşlerim, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartarı biliyorsunuz. Sakın ola ki hiçbir provokasyona fırsat vermeyin. Çünkü Abbas yolcu, provokasyon yapıyor. Asla bölünmeyeceğiz. Beraber olacağız. Bölünmeyeceğiz, provokasyonlara asla prim vermeyeceğiz. Bakın bir çocuğumuz 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Allah kimse ye evlat acısı vermesin, o acıyı yaşayan biri olarak söylüyorum. Sadece Berkin Elvan hayatını kaybetmedi. Bir gün sonra bir çocuğumuz daha hayatını kaybetti. O da bizim evladımız."
'BEN AYRIM YAPMAYACAĞIM'
Kalabalıktakiler bu sırada 'Katil Tayyip' sloganı atarken Kılıçdaroğlu sözlerini söyle sürdürdü:
"Bütün Türkiye'ye başınız sağolsun diyoruz. Ölen çocuk bizim çocuğumuzdur. Bana oy versin vermesin tüm vatandaşları başımın üstünde taşımaya razıyım. Hiçbir zaman yurttaşlarım arasında ayrım yapmadım. Ama bu kişi, devleti soyan bu zat, geçen gün bir açıklama yapıyor. Diyor ki 'Falan filanın mağazasından alışveriş yapmayın' diyor. Sen ülkeni mi yoksa yandaşlarını mı yönetiyorsun?"
Kılıçdaroğlu, Gebze'nin sanayinin başkenti olduğunu ve sanayicilerden kendisine oy versin vermesin üretmelerini ve istihdam yaratmalarını isteyerek, "Siz bu görüştesiniz diye ayrım yapmayacağım, tüm sanayicileri kucaklayacağım. CHP iktidarını eleştirdiğiniz zaman, vergi müfettişleri gelmeyecek. Baskı kurmayacağız, biz özgürlüklerden yana partiyiz. Türkiye'yi kalkındıracağız. Konuşan bir Türkiye güzel bir Türkiye olacak" diye konuştu.
CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan ile diger ilçe belediye başkan adaylarını tek tek tanıtan Kılıçdaroğlu, İzmit'in eski kadın belediye başkanlarından Leyla Atakan'ı hatırlatarak, "Leyla Atakan'ların kentidir burası. Çağdaş bir kent olacak Kocaeli. Bir sanayici arkadaşımız var . Yürekli bir insan o bir sanayici, neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. O Kocaeli'nin kaderini değiştirecek yürekli bir insan. İşsizliği biliyoruz. Burada da işsizlik var. 12 yıldır bu ülkeyi yönetenler 'Ben işsizliği çözeceğim' dediler mi? Her evde insanların çalışması lazım. CHP iktidarında ilk mücadelemiz işsizlik olacaktır. İşsizliği yeneceğiz" dedi.
Kılıçdaroğlu, kalabalığa, "Barış huzur kardeşlik içinde bir Türkiye istiyor musunuz? Kimsenin etnik kökeninden dolayı ayrımcılık görmediği bir ülke istiyor musunuz? Kadınların başörtüsü üzerinden siyaset yapılmasını istiyor musunuz? O zaman adres Cumhuriyet Halk Partisi'dir" diyerek şöyle devam etti:
"Onların çocuklarının yatak odasında ayakkabı kutusunda milyar dolar var. Tahsin Tarhan'ın, Sefa Sirmen'in yatak odasında ayakkabı kutuları var mı? Türkiye'de temiz siyaset istiyor musunuz? O zaman adres CHP'dir. Tüm hayatını kaybeden yurttaşlarımızın başı sağolsun. Siz hiç bu başçalanın 'Başınız sağ olsun' dediğini duydunuz mu? Sakın kamplaşmayın, kamplaşmaya izin vermeyin."
Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarı iken Erdoğan tarafından dışarıdan İçişleri Bakanı yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, sert eleştirilerde bulunarak, şunları söyledi:
"Yalakalığından dolayı içişleri bakanı oldu. İnternete konuşmaları düştü. Eğer bunlar montajsa, 'Bunlar sahtedir' diyorsan gönderirsin bunları Amerika'ya. Dersin 'Bunları ispat etmek istiyorum. Rapor verin.' Gönderebildi mi? Hayır. Milletin kafasını karıştırmaya çalışıyor. Devleti soyan başbakan, hırsızlık yapan yalan söyleyen başbakan olmaz. Senin yüreğin varsa İsviçre bankalarına git dilekçeni ver tüm Türkiye hesabının olup olmadığını öğrensin."
Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda, "Yalancıdan, hırsızdan başbakan olmaz. Rabia işaretinin Türkiye'deki anlamı şu; Dört bakan bir başçalan. Telekomünikasyon kayıtlarını açıklamıyor. İsviçre bankalarındaki hesaplarını incelemek için İsviçre'ye başvurmuyor. Bu operasyonlardan önce Rıza Zarraf ile bakanların ilişkisi olduğu açıklandı. Bir şey yaptı mı? Hayır. 18 Nisan'dan 17 Aralık'a kadar bir şey yaptı mı? Hayır. Demek ki dört bakan bir başçalan" dedi.
Kılıçdaroğlu kalabalığın 'Tayyip istifa' sloganı atması üzerine de "İstifa edebilir mi? Utanma duygusu insana özgüdür. İstifa etmesi için ar damarı olması gerekir" dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Sakarya'ya hareket etti.

MB,EA,MI(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)