KILIÇDAROĞLU: HARAMDAN BESLENEN KİŞİYE ADAM DENMEZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün üçüncü mitingini Konya'nın Ereğli İlçesi'nde gerçekleştirdi. Konuşmasına Ereğli'yi il yapacağız, bende buraya başbakan olarak geleceğim diyerek başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.
Kılıçdaroğlu, "Biliyorsunuz, başbakanlık koltuğunda oturan zat, İzmir'e gitmiş CHP’ye çatmış. Ne yaparsan yap. Kimse kusura bakmasın onu adam yerine koymuyorum. Haramdan beslenen kişiye adam denmez. Kimse kusura bakmasın onu adam yerine koymuyorum. Haramdan beslenen kişiye adam denmez. Boğazından helal lokma geçmedikçe onu adam yerine koymayacağım" diye konuştu.
Türkiye'yi önemli günler beklediğini belirten Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta, kol kola, birlik ve beraberlik içinde bayram havasında sandığa gidileceklerini, haramilerin iktidarını indirip, halkın iktidarını kuracağını söyledi.
Mitinge katılanların 'Hırsız Tayyip Erdoğan' diye slogan atması üzerine Kılıçdaroğlu, "Siz baş çalana böyle dersiniz, valla o gider patentini alır. Ondan sonra böyle slogan atarsanız parasını ister. Bunların gözü dolar görüyor, başka bir şey görmüyor" dedi.
Ereğli mitinginin iptal olduğuna dair mesajlar atıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bir söz verirsem, sözün arkasında dururum. Kar yağdı gittim, yağmur yağdı, gittim, her yere giderim. Yeter ki söz verelim. Sözümüzün arkasında dururuz. Bereketli bir bölgede, bereketli bir yerde yaşıyorsunuz. Huzur içinde yaşamak istiyor muyuz. Kul hakkı yemeyen iktidar istiyor muyuz. O zaman ayın 30'unda sandığa gideceğiz, kol kola, omuz omuza gideceğiz yeni bir Türkiye'nin kapısını açacağız, yeniden Kuvayi Milliye, yeniden Türkiye diyeceğiz."
17 ARALIK GÜNÜ MASKELERİ DÜŞTÜ
AK Parti'ye oy verenlere seslenen Kılıçdaroğlu, 17 Aralık günü AK Parti iktidarının maskesinin düştüğünü belirtti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"AKP size söz verdi, dedi ki, 'Oy verin ben yolsuzlukları önleyeceğim, yoksulluğu, yasakları önleyeceğim' dedi vaat verdi. 17 Aralık Şeb-i Arus günü, Mevlana'nın hakka yürüdüğü gün, Türk demokrasi tarihinde önemli bir gündür. 17 Aralık'ta bunların maskesi düştü. Gerçek yüzleri, maskeleri düştü. 17 Aralık günü bunların gerçek yüzünü sadece Türkiye değil, tüm dünya gördü."
Haklarında fezleke hazırlanan bakanları eleştiren Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 ve 18 aralık günleri gerçekleştiği öne sürülen ve internette yayınlanan telefon konuşmasındaki ses kayıtlarına değindi.
Kılıçdaroğlu, "Bu ülkedeki bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Onların vicdanlarına sesleniyorum. Bana dünyada bir başbakanın oğlunun evinde 1 milyar avro nakit para olan bir ülke gösterebilir misiniz. O zaman o baş çalanın oğlunun evinde o kadar para ne arıyor. Helal para mı, haram para mı? Ben yürütme organının başıyım diyordu. Ben senin yürütme organının başı olduğunu çok iyi biliyorum. Senin neler yürüttüğünü de çok iyi biliyorum" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, "Geçen bir vatandaş baş çalanın mitingine gitmiş, ne anlatacak diye. Mitingin ortasında bir bakmış cüzdan yok. Cüzdan yok ama 'Hırsız var' diye bağıramıyor. Bağırsa dayak yiyecek. Manisa'da bir üniversite öğrencisinin çantasını polis açıyor. Üzerinde 'Hırsız var' yazıyor. 'Başbakan'a hakaret ettin' diyor. Buradan o polis kardeşime sesleniyorum, kimin hırsız olup olmadığını tüm dünya biliyor artık, o devlet sırrı olmaktan çıktı. Herkes biliyor bunu" dedi.
Ezan nedeniyle konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin Ereğli belediye başkan adayını tanıttı.

MKY,HD,AA(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)