Ramazan YAVUZ/ERBİL, () - IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, IŞİD'in Musul'u ele geçermesinin ardından peşmergelerin denetimine giren Kerkük'ü ziyaret etti. Barzani, "Kerkük eğer Kürdistan bölgesine bağlanırsa, Kürtlerin ne kadar cömert olduğunu görecekler" dedi.
Barzani'nin 12 gündür peşmergenin denetiminde bulunan Kerkük'e gitmesinden önce Erbil ve Süleymaniye'den ağır silahlarla donatılmış yüzlerce peşmerge Kerkük'e sevk edildi. Erbil- Kerkük karayolunun bir çok noktasına ise bölgenin özel kuvvetleri konumundaki Zerevani peşmergeleri yerleştirildi. Kerkük kent merkezinde Barzani'nin ziyaret ettiği yerlere açılan yollardaki binalara keskin nişancılar yerleştirildi, bütün yollarda zırhlı araçlar önlem aldı.
'PEŞMERGE OLMAYA HAZIRIM'
Kerkük'teki peşmergelerin mevzilerini ziyaret eden Barzani, peşmergelerle sohbet etti. Daha önce yaptığı açıklamada peşmergelerin Kerkük'ten geri çekilmeyeceğini söyleyen Barzani, peşmerge komutanlarıyla yaptığı toplantıda, "Kerkük'ü savunmak için ben de silah alıp peşmerge olmak için her zaman hazırım" dedi. Barzani şunları söyledi:
"Kerkük Kürdistan sınırlarına tekrar bölgesine bağlanırsa, Kürtlerin ne kadar cömert olduğunu herkes görecek. Kerkük için kötü günler geride kaldı. Bu şehir halkı çok zor günlerden geçti. Teröristlere hedef oldu. Kerkük'ün geleceğinin, bugünden çok daha iyi olacağı açıkça ortadadır. Kerkük'ü huzurlu ve güzel günler bekliyor."
Barzani daha sonra Kerkük İl Meclisi Başkanı Hasan Turan ve Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi'nin de olduğu siyasi parti temsilcileri ve Kerkük İl Meclisi Kürt grubu üyeleriyle toplantı yaptı.

FOTOĞRAFLI