ANTALYA'nın merkez ilçelerinden Kepez'de CHP'nin Belediye Başkan aday adayı olan Zeki Başaran, eski Ak Partili Erdal Öner'in aday gösterilmesi üzerine partisinden istifa etti. Başaran, "AKP'nin dışladığı bir müsveddeye destek vermek bana yakışmaz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen 21 Aralık'ta Kepez Belediye Başkan adayı olarak eski Ak Partili Erdal Öner'i açıklaması, CHP Antalya örgütünde kriz yaratmaya devam ediyor. 2009 seçimlerinde CHP'nin Kepez Belediye Başkan adayı, bu seçimlerde ise aday adayı olan Zeki Başaran, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İlçedeki bir otelde basın toplantısı düzenleyen Başaran'a, Kepez'deki diğer CHP aday adayları Şükriye Karaben ve Kubilay Döşeyen ile partililer destek verdi.
CHP'den ayrılmanın 30 yıllık eşinden ayrılıyormuş gibi zor geldiğini anlatan Zeki Başaran, başkan adayı olduğu 2009 seçimlerinde CHP'nin Kepez'deki oylarını yüzde 100 oranında artırdığını ve bu oylarla büyükşehir belediyesinin kazanıldığını ifade etti.
'SAĞDAN ADAY ALMA HASTALIĞI'
2009 seçimlerinden bu yana yaşanan süreçte CHP'liliğinden utanır hale geldiğini dile getiren Zeki Başaran, şunları söyledi:
"Bunlardan vazgeçip yeniden aday adayı oldum. Benimle birlikte 3 partili isim daha aday adayı oldu. 4-5 aydır gece gündüz demeden çalışıyorum. Ama sağdan aday alma hastalığına tutuştular. 'Bu aday adaylarının dışında aday belirlerseniz istifa ederim' dedim. Bizi o noktaya getirdiler. Getirenler utansın. Hani emek en yüce değerdi. Bizim verdiğimiz emekler nereye gitti? Emeğe saygısı olmayanın bizimle işi olmaz. Bundan dolayı CHP'den çok zor da olsa ayrılmak zorunda kaldım. Beni CHP'den ayırdılar. Çok üzgünüm. Seçim kaybettiğimde bile bu kadar üzülmemiştim. Şimdi üzülerek aranızdan ayrılıyorum."
'İTHAL ADAY OLURSA İSTİFA EDECEĞİMİ SÖYLEMİŞTİM'
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeki Başaran, diğer aday adaylarının istifa edip etmeyeceği sorusuna, "Bilmiyorum. Ben dışarıdan bir aday gelirse istifa edeceğimi söyledim. AKP'nin artığını, müsveddesini bize yediriyorlar" cevabını verdi.
Başka bir partiye geçip geçmeyeceği konusunda kesin bir durum olmadığını aktaran Başaran, kendisine destek verenlerle tavrını kararlaştıracağını ifade etti.
CHP İl Başkan Devrim Kök'ün daha önce "Bu 4 adayla yola devam edeceğiz" diye açıklamalarda bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Zeki Başaran, "Bir gün bunun kavgası çıktığında Kumluca'daydı. 'Bu 4 aday adayı ile seçime gideceğiz. Aksi takdirde sizinle beraber ben de varım' dedi. Ben il başkanını defalarca uyardım... Onlarla fazla mücadele edemeyeceğim, yoruldum, bıktım. Biraz dinlenmek istiyorum. AKP'nin müsveddesini bize dikte edenler utansın" dedi.
KENDİME İHANET ETMİŞ OLURUM
Zeki Başaran, bundan sonraki süreçte partisinin Kepez'deki çalışmalarına da destek vermeyeceğini vurgularken, "Bu anlayışa destek verirsem kendime ihanet etmiş olurum. AKP'nin dışladığı bir müsveddeye destek vermek bana yakışmaz" ifadelerini kullandı.