Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin),()-Mersin'in Anamur İlçesi'nde yapılan Kent Konseyi toplantısına katılan Ak Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, MHP'lilerin protestosu ve MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı, dinlemeden salondan ayrılınca yuhalandı.
Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Akif Altınbıçak'ın yönettiği Kaplan Düğün Salonu'nda yapılan ve belediye başkan adaylarının projelerini anlatacağı Kent Konseyi Toplantısı'na Ak Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz ile İlçe Belediye Başkan Adayları katıldı. CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Macit Özcan'ın başka bir toplantı nedeniyle katılmadığı toplantıda ilçe belediye başkan adaylarının konuşmasının ardından ilk söz Ak Partili Mustafa Sever'e verildi.
Sever, konuşmasına başlarken, MHP'li grubun ağırlıkta olduğu kesimden protestolar yükseldi. Salona, "Önce dinle sonra özgür iradenle karar ver. Senden kimse silah zoru ile oy istemiyor" diyen Sever, bir süre daha konuşmasını sürdürdü. Sever, protestolar artarak devam edince başka bir toplantıya katılacağını belirterek salondan ayrıldı. Bunun üzerine MHP'li Burhanettin Kocamaz, oturduğu yerden Sever'i alkışlayarak protesto etti, vatandaşlar da yuhaladı.
Ardından da kürsüye gelen Kocamaz, "Bakın 250-300 kilometrelik yoldan geldik. Ama demokrasiye inanmamanın, demokrasiye saygı göstermemenin en açık örneği budur. Ben buradan Mustafa Sever'i kınıyorum ve burada bu toplantıyı bitiriyorum. Mersin'de de bir toplantıda konuşma yaptıktan sonra salondan ayrılmıştı" diye konuştu. Kocamaz'ın salonu terk etmesi üzerine toplantı tamamlanamadan sona erdi.

MÜ(AŞ/BK/AK) (FOTOĞRAFLI)