Ömer PINAR/ŞANLIURFA () - ŞANLIURFA’da, zamanında seçime gidilmediği için mahkemenin 40 gün önce kayyum heyeti atadığı CHP'de kongre yapıldı ve il başkanlığı görevine Aziz Aydınlık seçildi.
CHP il başkanlık görevini yürüten Ömer Karakeçili 2013 yılının Kasım ayında CHP il başkanlığı görevinden istifa eden Ferhat Karataş'ın yerine geçici olarak Ömer Karakeçili seçildi. Parti tüzüğü uyarınca 45 gün içerisinde kongreye gitmesi gereken Karakeçili'nin bunu yapmadığını gerekçe gösteren bir grup partilinin başvurusu üzerine Asliye Hukuk Mahkemesi geçen mayıs ayında Karekeçili'yi görevden aldı ve yerine 5 kişilik kayyum heyeti atadı.
Mahkemenin atadığı ve 40 günden bu yana partiyi yöneten kayyum heyeti bugün CHP İl Başkanlığı kongresini yaptı. Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede, mahkemenin atadığı 5 kişilik kayyum heyetinin içerisinde yer alan Aziz Aydınlık aday olduğunu açıkladı. Başka kimsenin aday olmadığı kongrede Aziz Aydınlık, oy kullanan 79 delegenin oyunu alarak başkanlığa seçildi. Geçmiş yıllarda da il başkanlığı görevinde bulunan Aziz Aydınlık, şöyle dedi:
"Mahkemenin belirlediği 5 kişilik arkadaşla kayyuma atandık. Bugün partimizin olağan kongresini yaptık. Şanlıurfa’da hiçbir ayrım yapmadan eski yönetici ve milletvekilleriyle beraber çalışacağız. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve biz parti olarak buna çalışacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde CHP'yi şehrimizde en iyi noktalara taşımanın gayreti içerisinde olacağız."

FOTOĞRAFLI