Oktay ENSARİ/KAYSERİ, ()-AK Parti Kayseri Gençlik Kolları üyeleri, Kayseri’de Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek yürüyüşü düzenledi. Ellerine Erdoğan yazılı flama alıp, üzerlerine Erdoğan amblemli tişört giyen, Başbakan’ın kartondan maskesini takan gençler, Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Ağustos’da Kayseri’de yapacağı mitinge vatandaşları ve esnafı davet etti.
Parti il başkanlığı önünde toplanan gençler ve kendilerine destek veren kadınlar, 'Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan' yazılı büyük bir pankartın ardında Atatürk Bulvarı'ndan, Düvenönü, Camikebir caddesi ve Cumhuriyet meydanından, Sivas caddesine kadar yürüdü. Erdoğan yazılı tişört giyen, Türk bayrağı ve mavi zemin üzerinde Erdoğan amblemi bulunan flama sallayan AK Partili gençler ve kadınların taşıdığı pankartlar arasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu arasındaki İstiklal marşı tartışmasına göndermede bulunan, 'Ekmel’e İstiklal ruhunu ekmek gerek', 'Bu millet marşını bilmeyene karşı' olanlar dikkat çekti. Gençler, zaman zaman tekbir getirip, "Savaşır meydanlarda, az kaldı zafere. Fatih’in gençliği, reisin izinde. Arşa yükselir elleri, az kaldı zafere. Reisin izinde, Recep Tayyip Erdoğan. Hakkın kılıcı reisin elinde, az kaldı zafere’’ sloganları attı.
YER ALTINDAKİ YILAN, ÇIYAN YERYÜZÜNE ÇIKTI
Yürüyüş startını veren AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Bugün bizim için önemli bir gün, ülkemiz için önemli bir gün. Sebebine gelince tüm Türkiye ilk defa halk kendi Cumhurbaşkanını kendi seçecek. Halkın Cumhurbaşkanını seçmesi ülkemiz açısından bir ilk. Daha önceki dönemleri düşündüğümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri düşünüldüğünde ülke mutlaka krize sokulmuştur. Her bir Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yer altında ne kadar yılan, çıyan varsa yeryüzüne çıkmış ve seçecek insanları baskı altına almışlardır. Milletin iradesi dışında ülke hep krize sokulmuştur. Şimdi, Kayseri açısından bir büyüğümüz bir ağabeyimiz Cumhurbaşkanlığı yaptı.Tüm ülkeyi ve bizleri şerefle temsil etti. Onun Cumhurbaşkanlığından onur duyduk.İnşaal yeni dönemde Başbakanımız dogrusu ilk turda Cumhurbaşkanı olarak seçilecekler. Bu çorbada bir tuzumuz olsun diye katkıda bulunuyoruz. O amaçla programlar yapıyoruz. Destek kampanyalarına katılıyor ve bu yürüyüş gibi sosyal aktiviteler yapıyoruz. Önümüzdeki 10 günde adeta bir seferberlik ilan edip çabaya düşüyoruz. Kayseri olarak vefalı insanlarız, Kimi cumhurbaşkanı seçeceğimizi de iyi biliriz. Elbette bize faydası olanı ve benzeyeni seçeceğiz.Elbette bu ülkenin önünü açacak liderleri seçeceğiz" dedi.
MİLLETİN ADAMI MİLLETİN BAŞINA GELECEK
Ak Parti Kayseri İl Başkanı Cahit Özden de Başbakan’ın 8 Ağustos’ta yapacağı mitinge tüm Kayserilileri davet ederek, "Gençliğimiz bugün Başbakanımız için Cumhurbaşkanı adayımız için bir etkinlik düzenledi. Biz de bu etkinliği parti binamızın önünden başlatma kararı aldık. Hep beraber burada bunlar için bulunuyoruz. İnşallah bu arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımız için Başbakanımız için yürüyecekler. Biz de başlatmak için buradayız. Milletin adamını milletin başına inşallah gençlerimiz bu yürüyüşlerle getirecekler diye düşünüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI