KASTAMONU Belediyesi’nde 3 dönemdir başkanlık koltuğunda oturan MHP'li Turhan Topçuoğlu, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.
Kastamonu Belediye Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdüren Turhan Topçuoğlu, yazılı açıklamayla yeniden aday olmayacağını duyurdu. Başkan Topçuoğlu açıklamasında, "Ancak hepinizin bildiği gibi yaşadığım sağlık sorunları ve tedavi süreci beni oldukça yordu. Bu nedenle çalışma hayatına bir müddet ara vermeye karar verdim. Kararımı Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve partimizin üst yönetim organları ile paylaştım. 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacağım. Kentin yönetimine talip olma cesaretini gösteren tüm aday adaylarına da eşit mesafede olduğumu kamuoyunun bilmesini önemle istirham ederim" dedi.
15 yıl önceki Kastamonu ile bugünkü Kastamonu arasındaki farkın, mesleki yaşamımın en önemli eseri olduğunu belirten Başkan Topçuoğlu, "Bu dönemde Kastamonu, yaşamak için tercih edilen modern bir kent haline geldi. Bunu siyasi düşünce farklılığı gözetmeksizin siz değerli hemşerilerimle birlikte başardık. Benden sonra teveccüh göstereceğiniz, bu şerefli bayrağı taşıyacak olan arkadaşımıza da bana olduğu gibi bütün gücünüz ve içtenliğinizle destek olmanızı bekliyorum" dedi.
Başkan Topçuoğlu, 30 Nisan 2012’de Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantısı için gittiği Çankırı'da kalp krizi geçirmişti. Çankırı’da ilk tedavisi yapılan Topçuoğlu, ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edilmiş ve İbni Sina Hastanesi’nde tedavi görmüştü. Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Belediye Başkanlığı görevinden 16 ay uzak kalan Topçuoğlu, 9 Eylül 2013 tarihinde görevinin başına dönmüştü.