CHP Genel Merkezi’nin 30 Mart seçimleri için aday göstermediği Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, karara tepki gösteren destekçilerini görünce gözyaşlarını tutamadı. Durak, herkesi sağduyuya çağırdığı konuşmasında "Ankara’da yapılanlar, burada etki gösterenler ve İzmir'i dizayn edenler bilmeli ki bu kent sahipsiz değildir. Kimseye küskün değilim. Şekil yanlışlığı oldu. Gelen aday arkadaşımızı da sahipleneceğiz" dedi.
CHP İzmir Karşıyaka’da 2 dönemden bu yana başkan olan Cevat Durak’ın yerine Konak Belediye Başkanlığı için aday olan Hüseyin Mutlu Akpınar’ı Karşıyaka Belediye Başkan adayı yaptı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, aday gösterilmediği CHP Parti Meclisi kararından sonra ilk kez Turgut Özakman Parkı açılışında Karşıyaklılar'ın karşısına çıktı. Belediye çalışanları, sivil toplum örgütleri ve Karşıyakalılar, 'Seninleyiz başkanım', 'Seni Seviyoruz Başkanım', 'Herşeyi seninle başardık' pankartları açtı. Ayrıca, 87 dövize yapılan tesisler ve hizmetlerin yazıldığı görüldü. Durak, törene gelenler tarafından 'Karşıyaka seninle gurur duyuyor' sloganı ile karşılandı. Konuşmalara geçmeden önce törene katılamayanların telgrafları okundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun telgrafı okununca ıslıklarla protesto edildi. Cevat Durak konuşmasında, şöyle dedi:
"Bu makamlar gelip geçici. Ama yola devam etmemi isteyen Sayın Genel Başkan’ın kendileriydi. Bizler yeni gelen arkadaşımıza yardımcı olacağız. Kimse sokakta, yolda olmayacak. Tepkimizi medeni olarak dile getirebiliriz ama bu partinin bize ihtiyacı var. Bu makamlar, yöneticilik kadroları geçicidir. Biz burada yaşıyoruz. Yarın da sizinle birlikte olacağız. Bu bölgede yaşayan insanlar olarak huzur duymak istedik. Vefa’nın İstanbul'da bir semt adı olmadığını göstermek için burada yıllarca mücadele ettik. Diliyorum ki bizler rahmetli Turgut abi gibi Çılgın Türkler'in Karşıyaka'dan haykıran aydınlık yüzleriyiz. 30 Mart'ta yine zafer kazanacağız."
"GELEN ARKADIŞIMIZI SAHİPLENECEĞİZ"
CHP’nin kendisinin yerine aday gösterdiği Hüseyin Mutlu Akpınar’la ilgili konuşan Durak, "Gelen arkadaşımızı sahipleneceğiz. Onu bağrımıza basacağız. Beni üzen şekil yanlışlığıdır. 10 yıllık başkanlık zaten bana büyük onurdur. Kamuoyu yoklamalarına göre Karşıyaka'da oy oranı yüzde 81'in üzerine çıkmıştır. Türkiye'de bu iktidarın değişmesi lazım. Ankara'da yapılan, burada etki gösterenler ve İzmir'i dizayn edenler bilmelidir ki İzmir sahipsiz kalmayacak. Hiçbir arkadaşımızın başını öne eğdirmedim. Herkes her şeyi söyledi ama vefasızlık yapmadım. Kimseye küskün, dargın değilim. Hizmet yarışındaki mücadaleyi geriletmeyeceğiz 31 Mart'a kadar sizinle birlikteyim." 
Durak, 10 yıl içinde oy veren Karşıyaka'ya teşekkür ettiğini ifade ederken "Karşıyaka için kim ki bize bir çivi çaktıysa yürükten kutluyor ve başımızın üzerinde olduğunu ifade ediyorum" dedi.
Törende, Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan da 'korsan” olarak kürsüye çıktığını belirterek konuşma yaparken belediye başkanı olarak hizmet ettiklerini, CHP'nin Karşıyaka örgütünü kurduklarını bildirirken, "10 yldır hizmet ettiğim bu makamdan ayrılmasını bilen bir insanım. Sevgili başkanım genel başkanımızı cep telefonundan aradı, 'Devam edeceksiniz' dedi. Bir telefon dahi açılmadı. Bu mudur vefa? Bu koltuklar gerçekten kimsenin malı değil. Kimse koltuklara yapışmamalıdır” dedi.
Çalışkan, konuşmasında Başkan Durak'ın 10 yılda yaptığı hizmetleri, yeni gelecek olan başkan adayının ancak 3 yılda gezebileceğini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da adını vermeden eleştiren Çalışkan “Türkiye'nin içinde bulunduğu karanlığın ortadan kalkmasını, adaletsizliğin ortadan kalkmasını istiyoruz. Adaletsizlik sırf adliye koridorlarında yaşanmıyor. Adalet, adalet diye bağıranların adil olması gerekir. Sayın başkanım 10 yıldır görev yapıyorsunuz hakkınızda bir tane açılan dava, soruşturma yok. Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olduğumuz için başka ilçeleredeki imar konularıyla ilgili yargılanıyoruz. Büyükşehir'de, Karşıyaka dışındaki imar konularından yargılanıyoruz” dedi.
Karşıyaka'da bulunan sivil toplum kuruluşları adına konuşma yapan Çorum Dernekleri Federasyonu Başkanı Kurbani Uçar, "Halkın tabanı, STK ve dernekler olarak yanındayız. Bu kararı kabul etmiyoruz. Dışarıdan bir belediye başkanı istemiyoruz. Bu yapılan bize hakarettir. Bizim kendi içimizden adaylarımız vardı. Hiç mi içimizden birisi yoktu. Sayın başkanım ne istiyorsanız yapmaya hazırız. Biz Karşıyaka'daki STK'lar olarak yanındayız” dedi.
Törene kızı Elif Özkan ile birlikte katılan Turgut Özakman'ın eşi Ayla Özakman ise "Başkanın gitme işini burada duydum ve çok üzüldüm. Kendisi çok vefalı bir dosttu. Emeği geçenlere ve herkese teşekkür ediyorum" dedi. Durak, Ayla Özakman ile birlikte parktaki Özakman büstü açılışını da yaptı.