Murat ŞAHBAZ- Muzaffer NAL/EMİRDAĞ (Afyonkarahisar), () - CHP Parti Meclisi üyesi Murat Karayalçın, hükümetin Türkiye'yi yönetemediğini, yeni bir iktidara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Bunlar Türkiye'yi yönetemiyorlar. Bu nedenle biz iktidara talibiz, daha fazla çalışacağız" dedi.
CHP Parti Meclisi üyesi Murat Karayalçın, Afyonkarahisar'ın ilçelerinden Emirdağ ve Çay'ı ziyaret etti. Afyonkarahisar CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'le beraber Emirdağ seçim bürosunu ziyaret eden Karayalçın, Türkiye'nin önemli bir dönemin içinde olduğunu belirterek, "Siyasetin kartları yeniden karılıp dağıtılıyor. Türkiye'de hemen hemen herkes iki göstergeye kilitlenmiştir. CHP'nin oy oranı kaç olacak, AKP'nin oy oranı kaç olacak deniyor. İki siyaset eşiği var. Birincisi CHP için yüzde 30'un üzerine çıkması, AKP'nin de yüzde 40'ın altına düşmesi. Bu eşik bu seçimde gerçekleşecek" dedi.
Bunların yerel seçimde gerçekleşmesi halinde 5 ay sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanan tarafın CHP olacağını dile getiren Karayalçın, şöyle devam etti:
"Bunu kesinlikle söylüyorum. Cumhurbaşkanı CHP'li olacaktır. Bunun ardından 2015 Haziran'da yapılması öngörülen TBMM seçimleri geliyor. Artık bu hükümet Türkiye'yi taşıyamamaktadır. Sıra Cumhuriyet Halk Partisi'ndedir. Yaşananlar bizim artık ikinci vitese geçme zamanımızı gösteriyor."
'YENİ BİR İKTİDAR İHTİYACI'
Berkin Elvan'ın cenaze törenine de değinen Murat Karayalçın, "Dün Berkin kardeşimizin anma toplantılarını izledik. Türkiye ayağa kalmış bulunmaktadır. Zaman zaman bizim partililerimizi öfkelendiren, haksızlıklar ve olayları izliyoruz. Son zamanlarda kasetlere, tapelere tanıklık ediyoruz. Yolsuzluk, hırsızlık iddiaları var. Bunların toplamı yeni bir iktidara ihtiyacı gösterir. Yani yönetemeyen gider. Bunlar Türkiye'yi yönetemiyorlar. Bu nedenle biz iktidara talibiz, daha fazla çalışacağız" diye konuştu.
Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde de seçim bürosunda partililere hitap eden Karayalçın, "Bu hükümet yıkıldı. Bu hükümet tükendi. Artık Türkiye'nin yeni bir hükümete ihtiyacı var. Türkiye adeta Cumhuriyet Halk Partisi'ni göreve davet ediyor. Bu davete başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekilleri kulak vererek, Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarla bir araya geliyoruz" dedi.

MŞ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)