Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK’te, Alperen Ocakları üyeleri, Muhsin Yazıcıoğlu davasında verilen 'takipsizlik' kararına tepki olarak üzerinde 'Adaletin ruhuna fatiha' yazılı tabutla basın açıklaması yaptı.
Adliye önünde toplanan yaklaşık 30 kişi, tabutu bina girişine bırakarak basın açıklaması yapmak istedi. Polis, gruba eylemin adliye önünde değil başka yerde yapmalarına istedi. Bu sırada grup ile polisler arasında sözlü tartışma yaşandı. Tekbir getirip, 'PKK’lı değiliz Alperenleriz' sloganları atan grup daha sonra polis tarafından ikna edilerek adliye dışına çıkmaları sağlandı.
Alperen Ocakları Karabük İl Başkanı Dursun Kıraç, Muhsin Yazıcıoğlu davasında verilen takipsizlik kararının soruşturma neticelenmeden, suç örgütünün yokluğu konusunda baştan karar verilmesinin adalete sürülmüş bir kara leke olduğunu söyledi.
Kıraç, liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’na vefa borçlarını bir nebze olsun ödeyebilmek için, davanın takipçisi olacaklarını belirterek, "Her ne pahasına olursa olsun, gövdelerimizin üstündeki kellelerimizi adalet terazisinin üstüne koyduk, muhatapların haberi olsun. 5 sene özel yetkili savcılık tarafından türlü bahanelerle gerçekleştirilmeyen adalet, şehit liderimizin cansız bedenine ilk ev sahipliği yapan Kahramanmaraş’ta ya gerçekleşecek ya da mesulü olan her haneyi taziye evine döndürecektir. Soruşturma sürecine, zarar verileceği gerekçesiyle kısılan sesimizin bu saatten itibaren bir çığlığa dönüşeceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Basın açıklamasının ardından, kalabalık olaysız dağıldı.

BD(DS/SS) (FOTOĞRAFLI)