CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç,   AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da istifa etmesi gerekir. Milletvekili olarak vicdanım rahatsız. Bunlara laf tesir etmiyorsa başka bir yol mu bulalım? Ne yapalım? Diyorlar ki 'Kamer Genç küfürbaz'. Bugüne kadar kendimi çok tuttum. Bundan sonra aslında küfür etmek mi lazım? Ne yapmak lazım. Gaz döküp yakmak mı lazım, kaba kuvvete mi başvurmak lazım?" diye konuştu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Genç, AK Parti'nin Meclis'i tatil etmek gibi bir yaklaşımı varsa bunu, Genel Kurulu açıp kapatarak değil, açık yüreklilikle, karar alarak yapması gerektiğini söyledi. Genç, "Meclis Başkanlık Divanını aracı etmek suretiyle Meclis'i çalıştırmaması TBMM'nin itibarına vurulan bir darbedir. Bu darbenin baş sorumlusu da Cemil Çiçek'tir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Kültür Sanat Büyük Ödülleri'nin takdim törenine oğlunun adı İstanbul merkezli soruşturmaya karışan bakanlardan Muammer Güler'in de katıldığını belirten Genç, "Abdullah Gül konuşuyor, 'Merak etmeyin. Yolsuzluk olmuşsa yargı halleder' diyor. Abdullah Bey bari sen bunu söyleme. Orada İçişleri Bakanı'nı davet etmişsin. Oğlu hapiste. Ve orada onure ediyorsun. Hangi yargı?" diye konuştu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da istifa etmesi gerekir. Milletvekili olarak vicdanım rahatsız. Bunlara laf tesir etmiyorsa başka bir yol mu bulalım? Ne yapalım? Diyorlar ki 'Kamer Genç küfürbaz'. Bugüne kadar kendimi çok tuttum. Bundan sonra aslında küfür etmek mi lazım? Ne yapmak lazım. Gaz döküp yakmak mı lazım, kaba kuvvete mi başvurmak lazım? Siyasette insanların umudunu tüketmemek lazım. Kendilerine tavsiye ediyorum, bu iktidarda hakikaten şeref, ar, edep, sorumluluk duyguları varsa biran önce istifa etsinler, biran önce seçime gitsinler" dedi.