Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, () - YALOVA’da konuşan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, “Bu kadar büyük millet, hırsızlıklar, yolsuzluklar karşısında sessiz kalıyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin milli değerlerine ihanetlerde sessiz kalınıyor. Böyle millet olmaz arkadaşlar, böyle bir devlet yaşayamaz" dedi.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Yalova'da 1 Haziran günü yenilecencek olan yerel seçimlerde, partisinin Belediye Başkan adayı Vefa Salman’ın seçim irtibat bürosunu ziyaret etti. Kamer Genç’i İl Başkanı Özcan Özel ve çok sayıda partili karşıladı. Burada konuşan Kamer Genç, "Soma'da ölen bu insanlar, sırf Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı olan patronun bu milletin kanını emmek pahasına o işçilere yapması gereken yatırımı yapmadı" dedi. Kamer Genç, şunları söyledi:
"İşçilere sağlanması gereken güvenlik tedbirleri alınmadan o madeni işleterek elde ettiği o paralar işte bugün AKP’nin kasalarına giriyor. İstanbul’daki o gökdelenler o paralarla yapılmıştır. Şimdi o insanların ruhu, sorumluluğu hepimizin başındadır. Ya bu hırsızlara, işçi kanı emenlere, bu vatanı satanların peşinden gideceğiz ya da İstiklal Savaşı’nı yapan Kuva-yi Milliye ruhunu canlandıran insanlarla işbirliği yaparak, ülkemizin başına koyulan bu belayı defedeceğiz. Başka çaresi yok." 

SG(FK/RT) (FOTOĞRAFLI)