Serhat TEZCAN- Mehmet İNAN/ BURSA, () - SAADET Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidarı İttihat ve Terakki'ye benzeterek, Türkiye'yi savaşa sokmak istediklerini söyledi. Kamalak, "Şu an yeni İttihatçılar, Türkiye'yi savaşa sokma mücadelesi veriyorlar. O zamanki İttihat ve Terakkiçiler'in oyuna getirenlerin amacı Osmanlı'yı parçalayarak İsrail Devleti'ni kurmaktı. O amaçları gerçekleşti mi? Osmanlı parçalandı mı? İsrail kuruldu mu? Şu an Büyük Ortadoğu Projesi'ni uygulamak suretiyle Türkiye'yi savaşa sokmak, bölmek, parçalamak büyük İsrail Devleti'nin kurdurulmasına vesile olmaktır. Gafiller, bu durumun farkında değiller" dedi.

Bursa Gökdere Meydanı’nda partisince düzenlenen mitingde konuşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'nin bu seçimlerle normalleşeceğini ve geleceğine karar verileceğini söyledi. Kamalak, belediye seçimleri ile başlayacak çıkışları ile İslam Birliği'ni kuracaklarını belirtti. Türkiye'nin bugün ahlak, siyaset ve dış politika konusunda tükendiğini ifade eden Kamalak, dün kardeş olunan ülkelerle bugün savaş durumuna gelindiğini vurguladı. Hükümeti eleştiren Kamalak, "Biraz tarih okuyanlar bilir. Siyasetinin 33'üncü yılında Abdulhamit Han'ı tahtından indirmek için öğrencilerinden olan üç subay o padişahı tahtından indirmişlerdir. Talat, Enver, Cemal Paşalar dış mihrakların oyununa gelmiş, kendilerinin bulutların üzerinde yüzer hakanlar sanıyorlardı. Aynı o gün gibi bugün Erbakan Hocamıza kumpas kurmak suretiyle siyasetinin 33'üncü yılında yolunu kestiler. İttihat Terakki'de 3 paşa vardı. Burada da 3 bey var. Biliyorsunuz paşaların ismini ben söyledim. Beylerinkini siz söyleyin. Neticede hakanı tahttan indirmişlerdi. Siyasetinin 10'uncu yılında koca imparatorluğu ateşe verdiler. Darmadağın ettiler. 1'inci Dünya Savaşı'na soktular. Şu an yeni İttihatçılar ile Türkiye'yi savaşa sokma mücadelesi veriyorlar. O zamanki İttihat ve Terakkiçiler'in oyuna getirenlerin amacı İsrail Devleti'ni kurmaktı. Osmanlı'yı parçalayarak. O amaçları gerçekleşti mi? Osmanlı parçalandı mı? İsrail kuruldu mu? Şu an Büyük Ortadoğu Projesi'ni uygulamak suretiyle Türkiye'yi savaşa sokmak, bölmek, parçalamak büyük İsrail Devleti'nin kurdurulmasına vesile olmaktır. Gafiller, gafiller. Bu durumun farkında değiller" diye konuştu.

17 Aralık soruşturması ile ilgili değerlendirmede bulunan Kamalak, bakan ve çocuklarının yolsuzluk ve rüşvet nedeniyle istifa ettiklerini söyledi. Kamalak, iktidara geldiklerinde belediye kapılarından 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelaları astıklarını belirterek, "Bizden önce var mıydı? Bizden sonra var mı? Hayır. Yerine ne koydukları zihinlere yerleştirlmeye çalıştılar. 'Rüşvet alan da veren de memnundur'. 1752 belediye başkanı hakkında soruşturma açılmıştır. Yuh çekmekle yolsuzluk önlenmiyor. Bakıyoruz 678'i iktidar partisine Ak Parti'ye mensup. Belge, İçişleri Bakanılğı tarafından yazılı olarak TBMM'ye sunulan belgedir. Buna da dublaj, montaj denebilir. 511 CHP'li belediye başkanı. 263 MHP, 121'i de BDP aittir. Ne ile suçlanıyorlar. Ne yok ki? Rüşvet, adam kayırma, ihaleye yolsuzluk karıştırma hepsi var" dedi.

ST,Mİ(FK/SSA) (FOTOĞRAFLI)