SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 17 Aralık operasyonunun ardından basın mensuplarının Emniyet müdürlüklerine girişlerinin yasaklandığını belirterek, "Pisliğin üzerini örtmekle pislik ortadan kalkmaz. Ortada bir pislik varsa onu temizlemenin yolları, çareleri aranır" dedi.
Mustafa Kamalak, partisinin Eskişehir Atatürk Spor Salonu'nda düzenlediği büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Salona 'Başbakan Kamalak' sloganları ile giren SP Genel başkanı Mustafa Kamalak yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi. Gezi Parkı olaylarında Ak parti iktidarının yanlış bir tavır sergilediğini söyleyen Kamalak şunları kaydetti: "Gezi Parkı olaylarında dış komplodan bahsedildi. Eğer böyle bir komplo var ise iktidar sahiplerinin bu komployu bozması gerekmez mi? Taksim'de bir-kaç genç toplanmış 'Bu ağaçlara dokunmayın' diyordu. İktidar sahipleri deselerdi ki 'Sevgili gençler sizin derdiniz gerçekten ağaç mıdır? Buyurun o halde gelin ben yüz bin fidan temin edeceğim, İstanbul'un etrafını yemyeşil alana çevirelim' demiş olsaydı bu komplo bozulmaz mıydı? Bir tek insanın burnu kanar mıydı?"
Ak Parti hükümetinin 17 Aralık soruşturmasını da uluslararası komplo olarak nitelendirdiğini ifade eden Mustafa Kamalak, yargı yolu kapatılarak pisliğin temizlenemeyeceğini söyledi. Kamalak şöyle konuştu: "Uluslararası bir komployla karşı karşıyayız diyorlar. Sizlere soruyorum. İktidar sahipleri hemen o olay patlak verir vermez derhal yanındaki bakanlarına 'Arkadaşlar ciddi bir iddia ile karşı karşıyayız. Doğrudur, yanlıştır. Bunu bilmem ama iddia büyüktür, suçlama çirkindir. Bu pisliği biran önce temizlememiz lazım. Bu münasebetle sizler lütfen kenara çekilin, istirahat buyurun' diyerek olaya adı karışan yahut çocuklarının ismi bulaşan bakanlar istirahata ayrılmış olsalardı, olayların üzerini örtmek yerine, o polislere de, emniyet mensuplarına da 'Ben sizleri takdir ediyorum. Büyük bir iddiayı ortaya çıkardınız. Araştıracağım ben bunu, araştıracağız, hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapacağız' demiş olsalardı toplum gerilir miydi? Sayın Başbakanımız feryat ediyor şu 10 günlük zararımız 120 milyar dolar diyor. Sorumlusu kim diye soruyor. Sorumlusu bizzat iktidar sahipleridir. Yargı yolu kapatılarak pisliği temizlemek mümkün değildir. Kaldı ki yargı yolu kapatılamaz. Temizlenmenin en kestirme yolu yargıdan geçer. Emniyete medya mensuplarının germesi yasaklandı. 'Yanlış yapıyorsunuz' dedik. Yanlış yapıyorsunuz. Pisliğin üzerini örtmekle pislik ortadan kalkmaz. Pis kokular daha da vahim bir şekilde çevreyi rahatsız eder. Ortada bir pislik varsa onu temizlemenin yolları, çareleri aranır."