Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), () - SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Musul Konsolosluğu'na saldırıyı şiddetle kınadığını, ancak Türkiye'den yapılacak herhangi bir askeri müdahaleyi de doğru bulmadıklarını söyledi. Kamalak, "Kabadayılıkla devlet yönetimi olmaz. Her iki olayın da Türkiye'nin yanlış politikasının sonucu olduğu kanaatindeyim" dedi.
Antalya'nın Kemer İlçesi'ni ziyaret eden SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Huzur Camii'nde öğle namazını kıldıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Musul Konsolosluğu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Kamalak, şöyle konuştu:
"Üzüntüyle karşılıyorum, şiddetle kınıyorum. Unutmamak lazımdır ki akıl, bir işin sonunu önceden görebilmektir. Perde gerisinde, kapalı kapılar arkasında yürütülen siyaset, ya bu ülkeyi bölünme noktasına getirir yahut da daha büyük çatışmalara yol açar. Amerika ve Avrupa ile Ortadoğu'yu dizayn etmek mümkün değildir. Hasmınızla el ele vererek ailede huzuru sağlayamazsınız. Bu yolun çıkar yol olmadığı kanaatindeyiz. Burada dün beraber yaşadığımız insanlarla bir araya gelip, bu coğrafyanın geleceğini birlikte dizayn etmemiz gerekir."
'IRAK'A, MUSUL'A ASKERİ MÜDAHALENİN AMACI NE'
Hem saldırı hem de bayrak indirme olayının Türkiye'nin yanlış politikası sonucu doğduğunu aktaran Kamalak, "Türkiye'yi sağlam bir zemine oturtmuyorsunuz. Ne söylediğiniz belli değil. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Gerekirse askeri müdahalede bulunuruz' diyor. Irak'a, Musul'a askeri müdahalenin amacı ne? O insanları kurtarmak mı, öldürmek mi istiyorsunuz" diye sordu.
Mustafa Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Endişe ederiz ki oraya yapılacak bir askeri müdahale, kurtarmak istediğimiz insanların hayatına mal olur. Amacımız öldürmek değil yaşatmak olmalıdır. Kabadayılıkla devlet yönetimi olmaz. Meydan okumak ve tehdit etmekle bir yere varılmaz. O kardeşlerimiz sağ salim kurtarılmalıdır."
'DEVLETİN GÖREVİ VATANDAŞINI ÖLDÜRMEK DEĞİL'
Lice'de indirilen bayrak ilgili olarak da Kamalak "Bayrak olayı anormal gidişin normal sonucudur. Bu olay hiç cereyan etmemeliydi, ettirilmemeliydi. Biz onun üzerinde duruyoruz. Kurşun sıkılıp sıkılmaması bir polemiktir. Bu olaylar neden oluyor, onu düşünmek lazım. O bayrağı indiren Ermeni mi, Rus mu? Bu eğitim politikası ancak terörist yetiştirir. Abdullah Öcalan'ı kim yetiştirdi? Okulu dizayn edin. Eğitim sistemini gözden geçirin. Devletin görevi vatandaşını öldürmek değildir" dedi.

FOTOĞRAFLI