Turgay İPEK- Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, () - SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak Erzurum'da yaptığı mitinginde, 1722 belediye başkanı hakkında yolsuzluk ve rüşvet soruşturması olduğunu söyledi. AK Parti hükümetinden sonra komşu ülkelerle ilişkilerin bozulduğunu vurgulayan Kamalak, "Irak'ta yüz binlerce tertemiz İslam hanımefendisinin iffeti kirletilirken, bu iktidarın önde gelenleri Cony'ler için dua ediyordu duymadınız mı?" dedi.
Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, belediyeciliğin milli görüşün işi olduğunu söyledi. Belediyelerin yolsuzluk ve rüşvet batağına saplandığını anlatan Kamalak, şöyle konuştu:
"2009 seçimlerinden bu yana 1722 belediye başkanı hakkında soruşturma başlatılmıştır. Belediye başkanlarının halkın içine çıkacak yüzü olmadığı için her alanda sayın Başbakanın posterlerini görüyoruz. Sanki başta Erzurum olmak üzere 17 ilçemizin belediye başkanı sayın Başbakan olacak. Türkiye'nin 971 ilçesi ve 386 bölgesi müştereken Tayyip Beyi mi seçiyor acaba? Dün beraber yürüdüğüm kardeşlerim. Bizden milli görüşten, milli selametten, refahtan, faziletten ne gibi bir kemlik, ne gibi bir kötülük gördünüz ki bırakıp bırakıp gittiniz. Geliniz diyoruz nerdeysen öyle gel. Erzurumlu kardeşlerim Nene Hatunlar'ın, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin, Alvarlı Efe Hazretleri'nin torunları sizlere sesleniyorum; Allah aşkına bizden ne gibi bir kötülük, gibi bir kemlik gördünüz?Sizden aldığımız destekle Kıbrıs Harekatanı yaptık. Yanlış mı yaptık Dadaşım? Biz belediyeleri kazandığımız zaman belediyelerin giriş kapısına kocaman kocaman harflerle 'rüşvet alanda, verende melum' yazısıdırasmıştık. Yanlış mı yaptık Allah aşkına Erzurumlum. Bizden sonra gelen ne yaptı tabelaları indirdi. Onun yerine beyinlere adete 'rüşvet alan da veren de memnundur' fikrini yerleştirmeye çalıştılar."
"BANA HIRSIZ LAZIM' DİYORSANIZ SİZ BİLİRSİNİZ"
Kamalak, 'Hocaya sadakat şerefimizdir, Tekbir Allahuekber, Avrupa değil islam birliği' sloganları ile sözü sık sık kesilirken konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Erzurumlum, sen hırsız seçmeye mecbur musun? Biz size pırıl pırıl gençlerimizi takdim ediyoruz. Erzurum Büyükşehir belediye başkanlığı için bir hafız kardeşimizi, kitabınızı ezberlemiş Faik Çalık kardeşimizi karşınıza çıkardık. Takdir sizin. 'Bana hırsız lazım' diyorsanız siz bilirsiniz. Biz iktidarada olsak basit Gezi meselesi sebebiyle tam 10 evladımız toprağa girer miydi?"
Kamalak, Türkiye'nin komşuları ile ilişkilerinin 10 yıl içerisinde gerilediğini ifade ederken, "Biz de milli görüşçüyüz. Namaz kılmak isteyen kişinin yeri bellidir cami, kilise değil" dedi.

Tİ(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)