SAADET Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidar partisini eleştirerek, "Kaptan, fırtınalı havada gemisini sağ salim, limana ulaştırandır. Şu anda gemi batıyor, maalesef bir delik de kaptan açıyor" dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Konya'da partisi tarafından Hükümet Meydanı'n da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kamalak, iktidar partisinin oylarının düşmesini engelleyemediğini ve bu yüzden de "Saadet Partisi ile anlaştık, bizi destekleyecekler" söylentisini yaydıklarını öne sürerek, "Bu seviyesizlik ve ahlaksızlıktır. Bu yalana ve iftiraya kanmayın. Biz bütün Türkiye’de seçime giren bir partiyiz. Hiçbir partiyle bir anlaşmamız yoktur, hiçbir partiyi ve adayı da desteklemiyoruz." dedi.

GEMİ BATIYOR

Türkiye gündemindeki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını değinen Kamalak, "Ülke, yolsuzluk, kaset, rüşvet ve paralel yapı iddialarıyla sarsılıyor. Bakan çocukları rüşvet iddiasıyla tutuklanıyor, bakanlar istifa ediyor. Biz yeni bir dünya kurmanın peşindeyiz, onlarsa avanta derdindeler. Sorumluluk makamında olan iktidardır. Kaptan, fırtınalı havada gemisini sağ salim limana ulaştırandır. Şu anda gemi batıyor maalesef bir delik de kaptan açıyor." diye konuştu.

İKTİDAR AĞLAMA DUVARI DEĞİL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Kamalak, "Sayın Başbakana sesleniyorum; iktidar ağlama duvarı değildir, çözüm yeridir. Siz icra makamısınız, çözüm mercisiniz. Haftalardır paralel yapıdan bahsediyorsunuz. Adama sormazlar mı? 12 yıldır iktidardasın, sen geldiğinde mademki böyle bir yapı vardı da, sen neden müdahale etmedin? Yoktu ise senin döneminde kurulmuş demektir. Yine senin iktidarın sorumlu. Her iki halde de sorumlu sensin! Kimi kime şikayet ediyorsun? " dedi. AK Parti'ye eleştirilerini sürdüren Kamalak, şöyle devam etti:

ACİZLİĞİNİZİ MAĞDUR EDEBİYATIYLA ÖRTEMEZSİNİZ

"Bize kumpas kuruluyor, diyorsun. Bu işin arkasında dış güçler var diyorsun. Peki, yine adama sormazlar mı? 12 yıldır küresel güçlerle iş tutan sen değil miydin? Onların her isteklerini yerine getiren sen değil miydin? Yılda üç defa Amerika’ya giden sen değil miydin? İstediğin atamayı yapmadın mı? İstediğin yasayı değiştirmedin mi? İstediğin kararnameyi çıkarmadın mı? İstediğin bürokratı görevden alıp istediğini getirmedin mi? İstediğin Anayasa maddelerini sen değiştirmedin mi? Ey AK Parti yöneticileri! Hiç kusura bakmayın kendi acizliğinizi, mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz. Bizi de kendi günahınıza alet edemezsiniz. Biz bunu söyleyince, ne demeye başladılar? Efendim, ne yapalım? Çok safmışım, aldanmışım. Irak’ta, Amerikan işgaline destek verirken saftın. Libya’da NATO güçlerine firkateynlerimizi tahsis ederken saftın. Suriye’de kardeş kavgasını körüklerken saftın. Peki, sevgili kardeşlerim, bu kadar saf ve basiretsiz kimselere bu vatan teslim edilebilir mi?''

İA(İA/SSA) (FOTOĞRAFLI)