KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, 30 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İstiklal Mücadelesi' değerlendirmesi olduğunu hatırlatırken, "Bu işin önemini herhalde başka bir kelimeyle anlatamayız. Türkiye'nin kader seçimine gidiyoruz" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kozan İlçesi'ndeki Kale Şelale Tesisleri'nin açılışı için Adana'ya geldi. Bakan Yılmaz, ilçeye gitmeden önce Adana'daki Bingöllüler'in organize ettiği 'Bingöllüler Buluşması' toplantısına katıldığını bildirdi. Sular VIP Salonu'nda yaklaşık 300 kişinin katılımıyla yapılan toplantıda hemşehrilerine hitap eden Bakan Yılmaz, 30 Mart Yerel Seçimleri'nin önemine dikkat çekti. Bakan Yılmaz, seçimde Adanalılar'ın tavrını net ortaya koyacağına inandığını söyledi. Yılmaz, şöyle dedi:
"30 Mart elbette bir yerel seçim. Ama yerel seçimin de dışında bir anlam kazanmış durumda. Türkiye, başkalarının yol, sınır çizdiği bir ülke mi olacak? Yoksa bağımsız, başı dik ve kendi politikalarını izleyen dünyada, başkalarının peşine takılıp, gitmeyen kendisi bir aktör haline gelmiş bir ülke mi olacak? Yoksa başkalarının güdümünde pasif, aktif politikalar izlemeyen içe kapanmış bir ülke mi olacak? Aslında bu tercihi yapacağız. Türkiye kardeş kavgasını bitiren, çözüm sürecini sürdüren bir ülke mi olacak? Yoksa kendi içinde kavga etmeye, kardeş kardeşe çekişmeye devam edecek bir ülke mi olacak? Aslında bu seçimlerde bunun da kararını vereceğiz. Türkiye'de istikrar devam mı edecek? Yoksa yeniden Allah korusun 90'lı yılların istikrarsız koalisyon yönetimlerindeki görevine geri mi döneceğiz? 30 Mart bütün bu kararları vereceğimiz bir seçim olacak. İnanıyorum ki Adana bu kader seçimlerinde tavrını net bir şekilde ortaya koyacak."
ADANA'NIN 135 PROJESİNE DESTEK
Bir bütün olarak, dünyada Türkiye'yi çok daha iyi yerlere getirmeye çalıştıklarını anlatan Bakan Yılmaz, hükümet olarak Adana'ya önem verdiklerini söyledi. Kalkanma Bakanı Cevdet Yılmaz, şöyle konuştu:
"Burası Türkiye'nin dördüncü metropolitan alanıdır. İstanbul, Ankara ve İzmir'in dışında dördüncü bölge sayacak olursak, Adana ve Mersin eksenini saymak lazım. Adana ve Mersin'e ortak hizmet eden projelere hibe destekler veren bir kalkınma ajansımız var. Bu da Çukurova Kalkınma Ajansı'dır. Bu ajansımız bugüne kadar çok sayıda projemize destekler sundu. Ayrıca Kalkınma Bakanlığı olarak SODES dediğimiz Sosyal Destek Programı'nı uyguladığmız 34 ilden biri Adana oldu. Adana'nın 135 projesine destek sunduk. Onları da çeşitli belde ve ilçelerde uyguluyoruz."
Bakan Yılmaz, toplantı ardından beraberinde İçişleri eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekilli Abdulkadir Aksu, AK Parti Adana Milletvekilleri; Necati Çetinkaya, Necdet Ünüvar, Şükrü Erdinç, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun ile birlikte Kozan'a gitti.