KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz Kars'tan sonra geldiği Ağrı'da 30 Mart yerel seçimlerinin adeta bir referandum niteliği taşıdığını söyledi. Bakan Yılmaz, "Bu seçim artık yerel ve genel seçimin ötesine geçti. Bu seçimde başbakandan mı, yoksa saldıranlardan mı yanayız bunun kararını vereceğiz" dedi.
Karayolu ile Ağrı'ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumhuriyet caddesindeki Ak Parti'nin seçim bürosunu ziyaret etti. Belediye Başkanı Hasan Arslan ve partililer tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, şunları söyledi.
"Seçim sürecinin kardeşlik, demokrasi şenliği havasında ve huzur ortamında geçmesi çok önemli. Vatandaşın tercihine, özgür iradesine herkesin saygı göstermesi lazım. Baskıyla alınan bir oyun hiçbir kıymeti yok. Özgür iradeyle verilmeyen desteğin bir anlamı yoktur. Bu seçim genel seçimin ötesine geçti. 30 Mart'ta yapılan seçimler, adeta bir referandumdur. Referandumda başbakandan mı yanayız, başbakana saldıranlardan mı yanayız, bunun kararını vereceğiz. Yani istikrardan mı yanayız istikrarın bozulmasından mı, çözüm sürecinden mi, çözüm sürecini, sabote etmek isteyenlerden mi? "
Bakan Cevdet Yılmaz konuşmasının ardından seçim bürosu yanında bulunan esnafı ziyaret etti ve ardından Patnos üzeri Bingöl'e hareket etti.

SA(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)