Mücahit YOLCU/ KAHRAMANMARAŞ, () – KAHRAMANMARAŞ'ta, yerel seçimlerde 11 ilçe belediyesinin 10'unu AK Partili adaylar kazanırken, sadece Nurhak ilçesinin başkanlığı CHP'de kaldı.
Son yasayla büyükşehir statüsüne alınan ve yeni kurulan Dulkadiroğlu ve 8 Şubat ile ilçe sayısının 11'e yükseldiği Kahramanmaraş’ta, 2009 yerel seçimlerinde AK Parti, Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı ile 9 ilçeden 6’sını kazandı. Dün yapılan seçimlerde AK Partili adaylar daha önce MHP'nin kazandığı Ekinözü ile CHP'li başkanın bulunduğu Pazarcık İlçesi’nde işbaşına gelmeyi garantiledi. Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde ise sonuç değişmedi ve ilçe seçmeni daha önce olduğu gibi tercihini yine CHP'li adaydan yana kullandı.
Kahramanmaraş'ın ilçe belediye başkanları şöyle:
"Mehmet Fatih Güven (Afşin), Baki Tezcan (Andırın), Üzeyir Kızılseki (Çağlayancerit), Necati Okay (Dulkadiroğlu), Nursi Çeleğen (Ekinözü), Durmuş Küçük (Elbistan), Hüseyin Coşkun Aydın (Göksun), Hanefi Mahçiçek (Onikişubat), Yakup Hamdi Bozdağ (Pazarcık), Osman Okumuş (Türkoğlu), Ahmet Akkuş (Nurhak)."

MY (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)