Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - EMİNE Ülker Tarhan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini isteyen Anadolu Kadınları Platformu, milletvekillerine son kez çağrı yaptı.
Antalya'da iki gün önce milletvekillerine telgraf çeken, ardından başta CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal olmak üzere tüm milletvekillerinden CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ı cumhurbaşkanı adayı göstermesini isteyen Anadolu Kadınları Platformu, son kez çağrısını yineledi. Kapalı Yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi'nde kadınlar adına konuşan platform sözcüsü Ayşe Sevil Kuru, 'Tabandan son çağrı' başlıklı bildiriyi okudu.
BU SON ÇAĞRIDIR
Deniz Baykal, Gülsün Bilgehan ve Güldal Mumcu gibi isimlere seslenen Ayşe Sevil Kuru, "Aldığınız tarihi sorumluluğu bir kez daha hatırlatırız. Sayın kadın milletvekillerimiz, kadınların dileklerini duymazlıktan gelmeyeceğinize, Atatürk ile kazandığınız haklar doğrultusunda ettiğiniz yemine sadık kalacağınıza bir kez daha inanmak istiyoruz. Bu son çağrıdır. Aksi takdirde cumhurun adayı Emine Ülker Tarhan için halk ve kadınlar seçim propagandalarını kendileri yürütecek, bastırdıkları oy pusulaları ile sandığa gidecek ve oylarını cumhurun adayı Emine Ülker Tarhan'a kullanacaklardır. 2015 seçimlerinde de emaneten verdikleri oyları geri alacaklardır. Oy pusulalarımız tedbiren basılmıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI