Hakan TÜRKTAN-Saadet KEFAL/ MAHMUDİYE,(Eskişehir),() - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam 1 Haziran'da belediye başkanlığı seçimlerinin yenileneceği Eskişehir'in Mahmudiye ilçesini ziyaret etti. İlçede düzenlenen toplantıda giydiği uzun eteğiyle kürsüde konuşma yapan Bakan İslam, Mihalgazi İlçesinin Ak Partili kadın belediye başkanı Zeynep Akgün'ün şalvarlı olduğunu görünce, "Zeynep Başkanım çok rahat değil burası. Rüzgar var. Bana da bir şalvar getirseydin" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ankara'dan akşam saatlerinde Eskişehir'in Mahmudiye ilçesine geldi. İlçe girişinde otomobilinden inen Bakan İslam üzerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ismi yazılı olan Ak Parti amblemli seçim otobüsüne bindi. İlçeye otobüsün ön camından vatandaşları selamlayarak giren Bakan İslam, Sormaz Tesisleri'nin bahçesinde kadınlara yönelik olarak düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan Ayşenur İslam burada bir buçuk yaşındaki bir kız çocuğunu kucağına alıp sevdi.  

Giydiği siyah uzun eteğiyle tesis bahçesinde kürsüye gelerek konuşma yapan bakan Ayşenur İslam, rüzgar nedeniyle zaman zaman eteğini bacaklarının arasında sıkıştırmak zorunda kaldı. Karşısında oturan beyaz başörtülü ve şalvarlı olan Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinin Ak Partili Belediye başkanı Zeynep Akgün'e "Zeynep başkanım çok rahat değil burası. Rüzgar var. Bana da bir şalvar getirseydin ya" dedi.   Belediye Başkanı Zeynep Akgün'ün ve yanında bulunan kadınların 'Mihalgazi ilçesine de sizleri bekleriz' demesi üzerine Bakan İslam "Mihalgaziye de geleceğim, ama şalvarı önceden istiyorum, rüzgar var" diye konuştu.  'ÖNCE KADINLARI VURUN'  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur konuşmasında daha iyi hizmeti yapmak için vatandaşların hizmetinde olduklarını söyledi. İslam konuşmasını şöyle sürdürdü: "Daha iyisini yapmak için de emrinize amadeyiz: Gel derseniz geliriz, git derseniz gideriz. Bu kadar basit. Ama şundan emin olun. Sizden başkası git dediği takdirde gitmeyeceğiz. Bize git diyebilecek ek tek güç sizlersiniz. Siz git derseniz emriniz başımızın üstüne gideriz. Nasıl olsa 4 sene sonra tekrar gel diyeceksiniz. Bundan eminiz. Ama o 4 senede çok korkarım ki ülke 50 sene geri gider. Neden? Çünkü kasalar dolu arkadaşlar. Birileri kenarda durmuş, elini ovuşturuyor. Gelsek de harcasak diye. Şu kasaları bir boşaltsak. 4 sene sonra bunlar gelir yine doldurur diyorlar. Boşalttıracak mısınız? Söz mü? Kadın sözü 10 kat namustur. Kadınlar bir şeye karar verdikleri zaman o şeyi yapanlar. İş karar vermeye bakar. Kadınlar karar verdiklerinde yaparlar. Geçende arkadaşım çok gündemde olan bir kitaptan bahsetti. Polis merkezleriyle ilgili eğiten, polis sistemlerini eğiten bir kitapmış. İsmi; 'Önce kadınları vurun' Neden biliyor musunuz? Bu tür kolluk kuvvetlerini eğitirken ilk önce şu bilgiyi verirlermiş. Eğer bir terörist grubuna müdahale ediyorsanız ve o grubun içerisinde bir kadın terörist varsa onu ikna etmeye çalışmayın, ikna edemezsiniz. Onu vurun. Çünkü kadın karar verdiyse kararından dönmez. Erkekleri ikna edebilirsiniz. Onları döndürebilirsiniz. Ama kadını döndüremezsiniz. Bu bir teröristse onu vurun. Başka türlü o olayı engelleyemezsiniz. Söyleyenin yalancısıyım. Önce Kadınları Vurun adlı kitapta, bunların anlatıldığını söylüyorlar. Tersinden bir örnek gerçi ama kadının ne kadar kararlı olduğunu gösteren bir örnek."   Konuşmasının sonunda Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Bakan İslam'ın boynuna ilçesindeki kadınların yöresel olarak başlarına taktıkları beyaz başörtüyü taktı. Bakan İslam, "Başkandan şalvar istedik, bize örtü verdi" dedi. Bakan Ayşenur İslam daha sonra Mahmudiye ilçesinin daha önce köy olan son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan İsmetpaşa ve Doğanca mahallelerini ziyaret etti.

HT,SK (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)