KADIN Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) Adana Şubesi üyesi kadınlar, önümüzdeki yerel seçimde kadın adaylara yeterli yer vermedikleri gerekçesiyle Ak Parti, CHP ve MHP'ye tepki gösterip BDP'yi kutladı.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde yaklaşık 30 kadınla birlikte açıklama yapan KA-DER Adana Şube Başkanı Hanife Küçükyılmaz, özellikle Ak Parti, CHP ve MHP'nin yerel seçim için açıkladığı aday listelerinde kadınlara yeterince yer verilmediğini söyledi. Aylardır çalışma yapan kadın adayların yok sayıldığını öne süren Hanife Yılmaz, "Kadınların gerçek anlamda temsil edilme, eşit yurttaş olma şansları yine ellerinden alınıyor. Bu görmezden gelme tavrı siyasal anlamda kadına yönelik şiddettir" dedi.
'OY YOK'
BDP listelerinde kadın adayların yüzde 50'ye yakın oranda yer bulduğunu bildiren Hanife Küçükyılmaz, şunları kaydetti:
"BDP hariç erkek egemen bakış açısıyla siyaseti erkekler arası bir oyuna indirgeyen, kadınları yok sayan, siyasette kadını sadece oy deposu olarak gören ve gösteren anlayışı kınıyoruz. Kadınlara belediye başkan adaylıklarında yüzde 50 oranında yer veren ve aynı anlayışı belediye meclis üyeliklerinde de uygulayacağını açıklayan BDP'ye teşekkür ediyoruz. Partiler, zayıf oldukları ve seçimi yüzde 100 kaybettikleri yerlerde kadın aday göstererek bizi susturamaz. Daha zaman geçmiş değil. Tüm partilere sesleniyoruz, kadınları hak ettikleri yerde, 'seçilebilecek' yerlerden aday göstermeye çağırıyoruz. Bu çağrıya yanıt vermeyen hiçbir partiye kadınların vereceği tek bir oy yok." YB(BK/AAA)(FOTOĞRAF)