BURSA'nın İznik İlçesi'nde yeni kurulan Romanlar Derneği üyeleri, seçim öncesi yiyecek, kömür gibi yardımları kabul etmeyeceklerini açıkladılar. İznik Romanlar Derneği'nde düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Dernek Sözcüsü Ersin Atar, kendilerinin de seçmen statüsünde olduklarını ve sadece seçim dönemlerinde politikacıların ilgisini çektiklerine dikkat çekerek "Daha önceleri seçim dönemlerinde bizlere erzak, giyecek ve yakacak gibi yardım dağıtılırdı. Bizler bu türlü dağıtımlar yerine ötekileştirmelerin önlenmesini ve alt yapı sorunlarımıza çözüm bulunmasını istiyoruz"dedi.
İznik'te tüm Romanların tek dernek çatısı altında biraraya gelmeleri için çalıştıklarını anlatan Ersin Atar, artık sadece seçen değil, seçilen de olmak istediklerini ifade etti. Romanlar olarak siyasi partilere eşit yakınlıkta olduklarını kaydeden Atar "Bizler yıllarca hep seçen olup en küçük alt yapı sorunumuzdan en hayati sorunlarımıza kadar sürekli ötelendik. Bundan sonra seçen değil, seçilen olmayı da düşünmekteyiz.
Seçim dönemlerinde siyasi partiler tarafından yapılan sıkça karşılaştığımız erzak, giyecek, yakacak gibi yardımları kabul etmeyeceğimiz açıkça ifade ederiz. Yine kahvehanelerimizin ve işyerlerimizin seçim bürosu, seçim merkezi olmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. IA/(FK) (fotoğraflı)