Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - HÜKÜMETE yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından AK Parti’den istifa eden İzmir milletvekilleri Ertuğrul Günay, İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan, sessizliklerini İzmir’de bozacak.
17 Aralık operasyonu sonrası AK Parti ile yollarını ayıran Ertuğrul Günay, İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan, yarın saat 12.00’da tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenleyecekleri basın toplantısı ile son siyasi gelişmeleri değerlendirecek. Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, 27 Aralık’ta istifa ederken, hukukun ihlal edildiğini öne sürerek, "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem. Ekmeksiz yaşarım hürriyetsiz asla" demişti. Cemaate olan yakınlığıyla bilinen İlhan İşbilen ise hizmet camiasına yönelik eleştiriler nedeniyle tavır aldığını dile getirmişti. Erdal Kalkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partiyi çiftliği gibi gördüğünü öne sürmüştü.
İzmir bağımsız Milletvekili Günay, CHP’nin İzmir örgütünde aday belirleme sürecinden sonra yaşanan ayrışmaya karşı güçbirliği çağrısı yaparak, "Bulunduğumuz eşikte bu çekişmeleri erteleyip, iktidarı sandıkta uyarmaları için her seçim biriminde en güçlü seçeneğin çevresinde birleşmek ve halkın uyarıcı gücünü sandıkta birleştirmek gerekir" demişti.
Günay’ın, Kalkan ve İşbilen’le birlikte düzenleyeceği basın toplantısında, yerel seçim öncesi yeniden güçbirliği mesajı vereceği öğrenildi. Günay, aynı gün kentten ayrılırken diğer vekiller İzmir’de kalacak.

ED(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)