CUMHURİYET Kadınları Derneği İzmir Şubeleri ve Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ve İzmir Cumhuriyet için Güçbirliği üyeleri TBMM’ye milletvekillerinin türbanla girmesini protesto etti.
Yüzlerce İzmirli Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan Tansaş’ın önünde bir araya geldi. 1'inci Kordon üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar 'Atatürk’ün kurduğu Meclise türban giremez' ve 'Kamusal alanda Türbana Hayır' diye sloganlar atarak yürüyen kalabalık adına bir konuşma yapan sözcü Kadriye Mert, “Varlığını Cumhuriyet’e borçlu olan kadınlarımız, ortaçağ zihniyetine karşı erkeği ile, gençleri ile omuz omuza mücadele etme kararlılığını 29 Ekimlerde, 10 Kasımlarda göstermiştir” dedi.
Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Canan Arıtman da, “Hükümetin kamu görevlileri için yönetmenlikteki baş açık olacak hükmünü iptal etmesi ile Anayasanın değiştirilemez maddelerinde yer alan Laik Devlet İlkesi ihlal edilmiştir ve bu suçtur. Bireyler özel yaşamlarında ve özel alanda istedikleri gibi giyinebilirler. Ancak kamu hizmeti verenler, laik devlette, kamu güvenliği, kamu huzuru, hizmette eşitlik ve tarafsızlık ilkeleri doğrultusunda hiçbir dini, siyasi ve etnik simge kullanamazlar. İktidar tarafından yapılan bu düzenlemenin demokrasi ve özgürlüklerle hiçbir ilgisi yoktur. Tamamen devletin laik sistemini yıkma girişimidir” dedi.

EA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)