Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'de Konak Meydanı'nda biraraya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, son günlerde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde partilerine yönelik saldırıları, protesto etti.
Konak Meydanı’ndaki eski Sümerbank binası önünde toplanan yaklaşık 200 HDP'li, sloganlarla saldırıları protesto etti. HDP İl Başkanı Cavit Uğur yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Urla'da başlayan saldırılar gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Kıskırtılarak soğa sürülen kalabalıkların, ırkçı giriyimleri özellikle Aksaray ve Fethiye'de tehlikeli bir boyut kazanmıştır. Fethiye'de partimize yönelik saldırı, Kürt vatandaşlarımıza karşı da yapılmış ve çok sayıda kişi ilçeyi terk etmek zorunda kalmıştır. Önlem alınmadığı takdirde, bu durum ülkeyi adım adım şiddet sarmalına sürüklemektedir. Varlık sebeplerini, savaşı, şiddete ve etnik boğazlamaya bağlayan gerici güçler ateşle oynamaktadırlar. Artık bu gerçeklik karşısında sadece HDP değil, bütün Türkiye, demokrasi güçleri ve halkımız ciddi ve önemli bir siyasi durumla karşı karşıyadır. Saldırıların halkımızın özgür ve eşit temelde demokratik bir ülkede bir arada yaşama iradesine kast ettiğini önemli söylemek isteriz. Yaşanan bu süreçte hükümetin tutumu ise tam bir ibretlik öyküdür. İktidar partisi AKP, hükümetin politikalarına karşı gelişen en sıradan demokratik tkepkiyi bile sınır tanımaz bir şiddet ve güç kullanarak bastırmaya çalışırken, partimize karşı ırkçı faşizan saldırılar sergelideği tutum, açık bilinçi bir politikanın ürünüdür."
NEVRUZ KUTLAMALARINA DEMİRTAŞ DA KATILACAK
Bu arada basın açıklaması sırasında İzmir'de 22 Mart'ta yapılacak olan nevruz kutlamalarıyla ilgili de bilgi verildi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in de katılacağı nevruz kutlamalarının, Alsancak Gündoğdu Meydanı yerine Buca Göksu Mahallesi'ndeki, boş arazide yapılmasına tepki gösterildi.

TY(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)