BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, 13 Aralık Cuma günü İzmir’de Ege illerinin belediye başkan adaylarını açıklayacak. Parti, teşkilatların yoğun katılımı nedeniyle otel salonu yerine spor salonu kiraladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 13 Aralık Cuma günü İzmir’e gelecek. Erdoğan, havalimanının ardından Balçova Uğur Cami’nde Cuma Namazı’nı kılacak. Başbakan, saat 14.00’te 15 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu’nda İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak il belediye başkan adaylarını açıklayacak. Beş ilin teşkilatlarının katılacağı toplantı için önce Kaya Termal Otel’in 4 bin kişilik salonu düşünüldü. Ancak partililerin sığmayacağı ortaya çıkınca Halkapınar Spor Salonu kiralandı. Salonda kameraman ve foto muhabirlerinin rahat çalışması için de özel yerler ayrıldı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanacağı toplantıda, Aydın Belediye Başkanlığı’na AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in, Manisa Belediye Başkanlığı’na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin açıklanması bekleniyor. Başbakan’ın Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile yola devam edeceği öne sürülürken, Uşak Belediye Başkanlığı için Alim Tunç, Mehmet Gün ve Nurullah Cahan’ın adları geçiyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aday tanıtım toplantının ardından saat 17.00’de İstanbul’da bir toplantıda olacak şekilde İzmir’den uçakla ayrılacak.