İZMİR Barosu Başkanı Sema Pekdaş, CHP Konak Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti. Pekdaş, "Ülkenin geldiği noktada bu seçimin yerel seçim özelliklerinden de çıkartılarak, Hükümetin tüm bakanları ve kadrolarıyla, devlet olanaklarıyla, adil olmayan bir genel seçim yarışını başlatması hususu benim bu kararı almamda etkili oldu" dedi.
İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş, CHP Konak Belediye Başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etti. İki kez üst üste İzmir Barosu başkanlığına seçilen Pekdaş, aday adaylığı gerekçesini şöyle açıkladı:
"Yeni bir durum bu. Cuma günü itibariyle dilekçemi verdim. 'Pazartesi günü Baro Başkanlığı görevimden istifa ediyorum' dedim. Ülkenin geldiği noktada, bu seçimin yerel seçim özelliklerinden de çıkartılarak, Hükümetin tüm bakanları ve kadrolarıyla, devlet olanaklarıyla, adil olmayan bir genel seçim yarışını başlatması hususu benim bu kararı almamda etkili oldu. Bakanların bakanlıktan ayrılmayarak aday olabilecekleri kararı verildi. Bu eşitsiz ve gayri ahlaki bir yarışa karşı ülkedeki tüm demokrasi güçlerinin tavır almasını zorlayan bir süreç. Konak Belediye Başkalığı’na aday adayı oldum. Elbet Baro Başkanı olarak da sorumluluklarım vardı ve bu görevi üç yıl onurla, arkadaşlarımın büyük desteği ile yaptım. Bugün hukukun üstünlüğünü, adaleti savunma günü. Yerele ve kente ilişkin sorumlulukları olan biriyim."
İzmir Barosu Başkanlığı’na kimin getirileceğine bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısında karar verileceği belirtildi.