AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mavi Marmara baskınıyla ilgili İsrail ile anlaşma sağlandığı yönündeki iddiaları yalanladı. Türkiye'nin öne sürdüğü şartlardan iki tanesinin henüz yerine getirilmediğini ifade eden Çelik, konuyla ilgili taraflar arasında imzalanmış bir anlaşma olmadığını söyledi.

Ömer Çelik, Türkiye ile İsrail arasında Mavi Marmara baskını sonrası yaşanan gerilimi değerlendirdi. Geçtiğimiz hafta Mavi Marmara ile ilgili olarak İsrail'in 20 milyon dolar tazminat ödeyeceği ve bu konuda taraflar arasında karşılıklı mutabakata varıldığı yönündeki iddialarla ilgili konuşan Çelik, karşılıklı bir anlaşmanın bulunmadığını söyledi.

"TASLAK ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR"

İlişkilerin normalleşmesi için taslak metin üzerinde çalışıldığını anlatan Çelik, İsrail halkının Türkiye'nin dostu olduğunu söyledi. Mavi Marmara baskınının her iki ülke arasındaki ilişkiler için dönüm noktası olduğunu ifade eden Çelik, Türkiye'nin bu konuda İsrail'den üç talebi bulunduğunu hatırlattı.

"HENÜZ BİR TANESİ GERÇEKLEŞTİ"

Özür, tazminat ve Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması taleplerinden henüz sadece bir tanesinin gerçekleştiğini söyleyen Çelik, 3 şartın yerine getirilmesi halinde ilişkilerin normalleşebileceğini ifate etti. Çelik, şu ana kadar gelinen noktada tarafların arasında imzalanmış bir anlaşmanın da bulunmadığını söyledi.